Incearca sa faci gargara cu apa calduta si sarata, are efect dezinfectant si calmant.
Buna, stiu un tratament superb, merge in fiecare caz! deci:
1) Ia o lingurita de miere de albine
2) ia o cana cu lapte, sau cu ceai, recomandat lapte daca ai, si pune in el miere de albine
3)Peste 15 minute, dupa tratamentul cu laptele, trebuie sa iei fix cu 15-20 minute mai tarziu o pastila de gat
4)Ia-ti o esarfa, invelesti-o pe gat, si dormi asa. Dimineata nu vei mai simti spini, ci doar frunze adica daca ai prins expresia, nu mai simti nimic.
Bună!
În PRIMUL rând, îţi recomand un control la medic!
Apoi, dacă îţi dă Paracetamol şi Vitamina C, atunci îţi recomand altceva ( în caz că ai şi alte simptome de răceală şi nu-ţi trece ).
Poţi încerca unul ( nu toate ) dintre următoarele remedii/medicamente :
* Coldrex MaxGrip ( plicuri ) - le dizolvi în apă fierbinte şi bei unul la 4-6 ore ( îl bei cât de fierbinte rezişti ) – a se citi şi RESPECTA Prospectul.
* Coldrex HotRem - aceeaşi indicaţie ( ca la cel anterior )
* Theraflu Extra răceală şi gripă ( plicuri ) - aceeaşi indicaţie
* Fervex ( plicuri ) - aceeaşi indicaţie
* Modafen HotDrink ( plicuri ) - aceeaşi indicaţie
* Nurofen răceală şi gripă - comprimate.
Iar pentru durerea de amigdale, ca şi adjuvant, mai poţi folosi şi :
* Florisept ( 3 x 1 comprimate/zi )
* Propolis C.
* Tantum verde ( preferabil )
* Strepsils intensiv ( preferabil )
* Oropivalone
* Trachisept mentol şi eucalipt ( preferabil ), etc.
Ca tratament adjuvant cu diferite "leacuri băbeşti", pentru durerea de gât/amigdale, se pot folosi : gargara cu apă sărată ( o faci de câteva ori pe zi, se dizolvă o lingură rasă de sare mare la 200 ml apă ), comprese cu cartofi răzăliţi sau cu sare caldă, miere FĂRĂ lămâie ( deoarece lămâia IRITĂ gâtul ), eventual miere cu propolis, ceai cald ( nu fierbinte ), consumă mâncare uşor mestecabilă/înghiţibilă ( evită "uscăturile" ), preferabil ciorbe/supe, etc. ), Propolis spray ( se găseşte la magazine apicole ),...
Seara, înainte de culcare se înghite treptat 1 lingură de miere ( preferabil cu propolis ), încet pentru ca să se ungă bine gâtul şi NU mai bei/mănânci nimic după aceea.
Pentru răceală se poate consuma usturoi proaspăt ( cu diverse alimente ), citrice ( care conţin multă Vitamina C, în special kiwi ), vin fiert, ceai fierbinte, etc.
Pentru tuse se poate folosi ceai de soc îndulcit cu miere de albine, sau ceai de ceapă + jumătăţi de nucă.
Pentru nasul înfundat se recomandă diverse picături nazale ( de la farmacie ) sau inhalaţii cu abur/ceai de mentă sau muşeţel ( în care se pot pune câţiva picuri de ulei de brad sau de eucalipt ).
Dacă ai şi febră atunci se pot face frecţii ( pe tot corpul ) cu spirt sanitar, carmol, etc.
Antibiotice se iau DOAR în ultimă instanţă ( NU se administrează de la început ), în cazul în care simptomele se agravează şi DOAR dacă sunt prescrise de medic!
Toate cele bune.
Ia Trakisan-se tine pe limba-e un fel de antibiotic pentru gat, 2-3 pe zi, 2-3 zile.
Buna ziua!
Ai baut ceai, ai luat pastile.
Faci o programare la medicul de familie, te duci, se uita, si cel mai probabil iti recomanda antibiotic + ceva.
Sanatate!
Am auzit(nu am incercat, dar mi-a spus ce`a mai buan pritena, deci nu m-am luat dupa toti) ca este foarte bine sa faci galgara cu bicarbonat de sodiu
Sincer, nu stiu daca este bun acest remediu Mai bine incerca remediile traditonale sau daca durerea persista consulta un doctor. E cel mai bine!
Apropo: Poti face si bai cu sare la picioare sau itit poti pune mamaluguta fierbintepe gat
Offf...din ceea ce mi spui tu ai aceeasi simptome pe care le-am avut si eu acum cateva luni, e posibil sa ai puroi in gat, sfatul meu este sa nu mai stai acasa pe TPU si sa mergi la medicul de familie, crede-ma e cel mai bine pentru tine!
Incearca lapte cu ou.Intr-o cana bate un ou si cu lapte si bea-l asa.E foarte bun.
Se dizolva o jumatate de lingurita de sare in apa fierbinte si se face gargara cu aceasta solutie. Sarea este antiseptica si favorizeaza expectorarea; gargara se face din ora in ora pana la incetarea durerilor.
Un pumn mare de sare grunjoasa se impregneaza cu suc de lamaie fierbinte, se intinde pe un tifon si se aplica pe gat. Se lasa sa actioneze timp de o ora si este indicata in faza incipienta a durerilor de gat.
O lingura de otet de mere si o lingurita de miere se dilueaza in apa calda si se face gargara de minim 3 ori pe zi. Otetul de mere este antiseptic si bactericid si usureaza durerile de gat.
Se beau 3-4 cani pe zi cu infuzie din amestec de flori de soc, menta si salvie, in parti egale si se iau 3-4 lingurite pe zi de miere zaharisita.
Se iau pastile de zinc si vitamina C de 3 ori pe zi, pana la disparita completa a durerii. Vitamina C stimuleaza sistemul imunitar care va lupta impotrica infectiei, iar zincul accelereaza vindecarea durerilor de gat de origine virala.
Ceaiul de Unguras (Marrubium vulgare) - Se infuzeaza 2 lingurite de planta uscata cu o cana de apa clocotita. Se lasa 10 minute, apoi se strecoara si se beau minim 2 cani pe zi.
Stoarceti o lamaie, amestecati sucul cu 2 lingurite de miere si turnati deasupra apa fierbinte. Puteti adauga 2 lingurite de whisky sau palinca. Se beau 2-3 cani pe zi si in maximum doua zile, durerile au trecut.
Sigur mierea te va ajuta. miere si lamaie! fierbi o lamaie apoi o storci bine peste miere si iei o lingura la fiecare ora sigur va functiona. funda?
Stiu,si eu am patit o, iti recomand un Faringosept. trece in maxim o saptamana
anonim_4396 întreabă: