| Bia_6294 a întrebat:

Ma doare maseaua foarte foarte tare, am luat algocalmin dar degeaba, mereu ma doare, noaptea nu pot dormi, tresar din somn si incep sa plang de durere. Nu mai rezist.Nu pot sa ma duc la dentist pentru ca trebuie sa merg altundeva astazi. Am pus si spirt, dar degeaba. Nu stiu ce sa mai fac. Imi vine mereu sa plang de durere. Nu va doresc sa treceti prin ce trec eu. Ceva leacuri babesti?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
13 răspunsuri:
| BRG a răspuns:

Sărut mîna te cred că ai dureri groaznice, încearcă să cumperi de la farmacie ketonal, sau ketorol pastile, dar nu lua multe, eu a m luat 2 tuburi cînd m a durut un dinte, și după am fost la dentist și m a rezolvat ea.

| darrio2007 a răspuns:

Daca te doare asa tare cred ca este mai importanta maseaua decat unde vrei tu sa mergi.Nu crezi? Du-te la dentist mai bine.

| Classy a răspuns:

Stiu cum este.Eu am patit-o ff rau! Nu am vrut sa ma duc la dentist in ziua de vineri iar sambata si duminica acesta nu e la cabinet si chiar atunci m-a apucat o durere GROAZNICA.Nu mai puteam dormi noaptea! Si pana luni mai era mult! Asa ca mi-a luat mama de la farmacie un unguent calmant.Du-te si intreaba si tu de el! Bafta!

| hailei2007 a răspuns:

Sincer, nu cred ca faptul ca trebuie sa mergi altundeva este motivul pentru care nu poti sa ajungi la dentist, ci probabil frica, lipsa de bani (desi ma indoiesc ca nu e cineva care sa-ti dea bani pentru asa ceva, chiar si cu imprumut). Crede-ma ca eu sunt cea mai speriata fiinta din lume cand vine vorba de dentisti. Acum vreo saptamana, am trecut prin chinurile iadului cu o masea, pur si simplu aveam palpitatii de durere. Mi se umflase si falca si ma durea si urechea si ochiul de pe partea respectiva. Si totusi, nu ma duceam la doctor (hai ca mai stau o zi, hai ca vad poate pana diseara se mai trage, poate-si fac efectul medicamentele luate dupa ureche, etc). A doua zi si jumatate de durere si umflatura, la munca fiind, o clienta care e asistenta la un cabinet stomatologic, s-a crucit cand a auzit ca stau de aproape trei zile cu asa ceva si mi-a zis sa vin cu ea la cabinetul aflat la cateva minute de locul de munca. Mai mult de rusine am mers, ca paream deja penibila la varsta mea sa ma comport ca un copil prost, avand in vedere pericolul la care ma expuneam. Am stat 10 minute pe scaun, cu tot cu discutia cu doctora si cand am plecat, desi ma durea in continuare, durerea era la intensitate jumatate. Oricum nu am simtit nimic cand mi-a umblat acolo, ma durea prea tare maseaua de la ea putere...
In fine, asta a fost ca sa-ti demonstrez ca daca ti-e teama, se poate si mai rau si totusi, intr-un final, un om terifiat de dentisti iti spune ca a fost floare la ureche fata de durerea si riscul la care ma expuneam acasa.
Bineinteles, cu titlu orientativ, cum zice si disclaimerul, pentru ca nu stiu ce alte probleme de sanatate ai si cum te pot influenta anumite medicamente, incearca pastile de durere mai tare, cum ar fi ketonalul. Du-te la o farmacie si cere, poate stie farmacista si ce sa te intrebe ca sa nu te omoare cu niste pastile prea tari. Si desi tentatia e mare sa nu o faci, citeste prospectul medicamentului, ai fi socata de cat de multe persoane se nenorocesc pe viata pentru ca nu o fac. Sanatate!

| hailei2007 a răspuns:

Incearca sa eviti varianta cu o carpa calda pusa pe masea. Daca ai un inceput de infectie acolo, caldura poate sa fie dezastru pentru ea. Mie mi-a spus doctora sa nu imi mai tin nici mana pe falca, pentru ca incalzesc obrazul...

| Fragile a răspuns:

Pune ţuică acolo,poate funcţionează. Dacă nu merge, du-te la dentist, el va şti să te ajute cel mai bine!

| Noctzia a răspuns:

Pai ai puta sa pui gheata pe obraz in locul unde te doare ca sa iti amorteasca putin locul. Mama asa a facut cand a trecut prin ce treci tu.

| Nems a răspuns:

No spa, doua pastilewinking e ieftin... sunt cam 16 pastile in cutie. Ia doua primele zile, alea mai dureroase, dupa, cam cate o pastila d 3 ori p zi. Maxim 6 pe zi!

| addutza a răspuns:

Am trecut si eu prin asta, nu dormeam noaptea din cauza durerii. Eu puneam masina de calcat pe o carpa, o incalzeam bine si dupa o puneam pe masea. vezi sa nu fie prea calda carpa sa nu te friga. La mine a mers cat de cat, nu iti ia durerea de tot dar oricum se simte diferenta oricum cu prima ocazie cand poti du-te la dentist deoarece durerea te poate lasa cateva zile iar cand ti-e lumea mai draga te i-a iar. sper sa te ajute rasp meu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ia în gură nişte ţuica şi pune la masea stai cu ţuica in gura 20 sec. - 1 min. Sper ca te-am ajutat.

| andtim a răspuns:

Un leac babesc ar fi sa...te duci la dentist! daca faci infectie se poate extinde in tot organismul, faci septicemie si ai murit! lasa mersul altundeva si du-te la doctor!

| cristyan_1841 a răspuns:

Ai agocalmin an casa? faramiteaza pastila si baga an masea eu asa am facut si m-a lasat dar du-te si la dentist