anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ma doare o masea de imi vine sa plang tot timpul.Dentistul este plecat o saptamana, medicamentele nu au efect, si imi vine sa imi scot maseaua cu un cleste. E bine sa o scot cu un cleste sau stau si sufar?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| PinkPanther a răspuns:

Nu o scoate cu clestele... ia un calmant si ai rabdare su mergi la un alt dentist. Daca o scoti tu singur mai mult o sa iti complici situatia si oricum te va durea si mai tare.

2 răspunsuri:
| Yugeen a răspuns:

Eu zic sa faci tot posibilul si sa mergi la un alt medic stomatolog (dentist) ca sa iti scoata maseluta...
Din punctul meu de vedere nu are rost nici sa suferi si nici sa iti astepti medicul stomatolog dar nici sa iti scoti singura maseaua!

Acolo s-ar putea sa ai puroi daca zici ca te doare atat de tare iar acesta trebuie drenat (scos afara).
In plus, daca este vorba de masea, probabil trebuie "omorat" si nervul (in cazul in care nu este deja mort iar durerea provine de la terminatiile nervoase din vecinatatea acelei masele unse este puroiul) inainte sa ti se scoata maseaua, lucru pe care tu sau altcineva din afara unui cabinet stomatologic nu prea il puteti face!

ÉrotiqueConseils
| ÉrotiqueConseils a răspuns:

Prepară un lichid pentru gargară și comprese din mușețel și lapte.
Adaugă 1-2 lingurițe de plantă mușețel la 500 ml lapte cloctit, și lasă-l să se infuzeze timp de 10 minute.
Fă gargară cu lichidul călduț rezultat în urma fierberii, iar ce îți mai rămâne, aplică-l sub formă de comprese, ținându-l pe obraz timp de 5-10 minute.
Sănătate!