Întrebare recomandată | MotanuJmekerit a întrebat:

Ma doare o masea ff tare ce as putea face in afara sa ma duc la doctor?crying

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| emblem23 a răspuns:

In primul rand ar trebui sa i-ei niste antibiotic, augumentin ( e foarte bun), asta ca sa scapi de durere in timp, probabil ai infectie, si in al 2-lea rand sa i-ei un calmant, poti lua : ibalgin forte, sau ibuprofen 400, sau aulin etc, deci ai inteles cum, i-ei antibioticum din 6 in 6 ore si calmantul, maxim 4 pe zi, dar poti intreba si farmacistul mai bine

49 răspunsuri:
| stelicik a răspuns:

Incearaca un takidol sau un antibiotic

| xXdoareuXx a răspuns:

Ia un antibiotic poate ai infectie, ampicilina 500mg o data la 6 h timp de 7 zile.dar mai bine ai putea consulta un medic sa-l intrebi daca este in regula ce ti-am zis eu

| ktlina a răspuns:

Ar trebui sa iei antibiotic dar pentru asta trebuie sa te duci neaparat la dentist. poate ti-e frica dar asta e. daca nu te duci risti sa te infectezi si se poate agrava totul

| MotanuJmekerit explică (pentru TheTiger):

O sa incerc metoda asta daca cad in coma alcolica u esti de vina laughing

| Cosmin86 a răspuns:

Du-te dracu la doctor, o sa te vindece foarte rapid.

Altfel durerea o sa dureze foarte mult, pana pierzi maseaua.

Nu inteleg de ce ai vrea sa pierzi un dinte.

| MotanuJmekerit explică:

Ma imi place Cosmin86 asta de fiecare daca cand il vad imi trage cate o urare de anul nou laughing Te iau la dracu cu mine daca vrei II OFERTA DE 2013 GRATIS

| ANTONIA2012mov a răspuns:

Ia un abolcamin asa ma durea si pe mine apoi mi-a trecut

Răspuns utilizator avertizat
| davyams a răspuns:

1.ia pastile
2.bea un ceai
3.stai la caldura
4.cheama-ti gagica ca sa iti aline durerea

| Pirvudaniel17 a răspuns:

Pai in primul rind incearca sa te mai linistesti poti face asta cu alcool, tarie, tuica, coniac.In al doilea rind ia antibiotice (eu am luat din 9 in 9 zile, dar citeste prospectu )spalate pe dinti cu o peie din peri fini (moi). In al treilea rin du-te la doctor pentru ca orice ai face durerea va reveni.
Sper sa te faci bine.

| TheTiger a răspuns (pentru MotanuJmekerit):

O scuipi dupa ce ai tinut-o 1-2min! Nu o inghiti!

| DeidaraXR1 a răspuns:

Si mie mi-e frica de doctor. Tine in minte ca daca te duci prea tarziu s-ar putea sa regreti foarte tare. Du-te acum, iti face o analiza si o sa iti zica ce ai de facut. Daca este o carie se rezolva usor. Sa nu fie ceva mai grav care ar putea sa te afecteze pe termen lung.

| Maariiaa a răspuns:

Bună,
Te înțeleg perfect cu durerea de măsea, mi s-a întâmplat exact la fel.
Mergi la farmacie și cere un antibiotic pentru durerea ta de măsea. Dacă iei pastile gen augumentin, norofen etc o să te calmeze pentru mai puțin timp, dar antibioticul te ajută că calmezi durerea pentru câteva ore și scoate infecția pe care o ai la măsea.
Dacă mergi la dentist crede-mă că nu se întâmplă nimic rău, probabil te gândești la injecții. Și mie îmi e foarte frică de injecții, dar dacă durerea încă persistă trebuie să te duci să rezolvi problema, e o tehnologie mai avansată în care numai e nevoie de injecții.

Baftă, ai grijă de tine!

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Numai medicul stomatolog te poate ajuta cel mai corect, o radiografie.
Nu iei antibiotic după bunul plac.
Sănănate.
La mulți ani!
Pa, pa.

| MotanuJmekerit explică:

Multumesc celui cu fundita happy cat si celorlalti, va urez un an fericit si sa va impliniti toate visurile pe care le aveti in NOPTILE FIERBINTI laughing. Bafta all.

| Conner a răspuns:

Pastile si leacuri babesti

| cosmynflory a răspuns:

Pui niste tuica in gura o clatin usor apoi o scuipi.
Maseaua ti se calmeaza dar apoi trebuie sa stai in pat linistit si nu de mai gandi la ea.
Sa fii sanatos!

| Alexandraiubire a răspuns:

Poti lua Nurofen pentru a nu face febra ( daca te doare rau maseaua poti face febra)
Aboia i-a un paracetamol ca iti trece foarte repede!
Mult succes! Insanatosire grafnica!

| CrazyTeenager a răspuns:

Sa suporti durerea si sa te tratezi dupa ureche happy.