anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ma ingras pe zi ce trece cu toate ca depun eforturi enorme sa slabesc. Sunt atenta sa nu depasesc 1500 calorii pe zi si totusi ma ingras. In doar cateva luni am pus 10 kilograme si m-am transformat total, deja ma ingrijoreaza ce mi se intampla. Ce sa fac? sad

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| Shammal a răspuns:

Totul pleaca de la cap. Esti mult prea ingandurata de toata treaba cu 10 kg. Relaxeaza-te, mananca normal, fa exercitii in casa, sunt o multime de exercitii ce le poti face, de la fandari, genoflexiuni, ridicari de picioare stand pe spate, abdomene, plank, sarit coarda si altele.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să fii mai atentă. Corpul nu calculează caloriile după tabel. Nu toate caloriile sunt egale între ele. Unele sunt mai egale ca altele.
O să îți trimit mesaj privat.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sa mergi la endocrinolog sa verifici cum stai cu glanda tiroida.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Daca mananci mai putin doar iti incetinesti metabolismul. Mananca proteine si fa exercitii.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

La 1500kcal mi se pare ca și imposibil să te îngrași 10 kilograme din senin, în afară de cazul în care : ești foarte "mică" și ai nevoie de foarte puține kcal(mă îndoiesc) ori dacă ai scăzut activitatea fizică mult. Adică să zicem că tu obișnuiai printr-o anumita activitate fizica sa arzi zi de zi un anumit număr de kcal, iar ulterior ai oprit acea, activitate, scăzând rata metabolică. Dacă nu te regăsești în situațiile astea, ar trebui să mergi la un doctor, probabil endocrinolog și să întrebi.

| Littledoctor26 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ce cred eu ca s-a intamplat de fapt: inainte mancam mult junk food, dar faceam zi de zi sport, sala si plimbari in aer liber si ma mentineam la 65 de kg(1, 70 inaltime). De cand cu pandemia, din martie anul trecut, miscare zero si sala zero, cu toate ca mananc mai putin si in general ce gateste mama acasa, fara prea mult Mc ca atunci cand eram la facultate, efectiv m-am ingrasat extrem de mult si nu stiu cum naiba sa imi revin... sad

| anonim_4396 explică (pentru Littledoctor26):

Deci cum am zis. Soluția este clara, chiar tu ai prezentat-o. Trebuie sa incepi sa faci iar mișcare! Sălile sunt deschise!

| Littledoctor26 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu prea imi mai permite timpul acum, asta e problema. Si cand ma gandesc ce bine ma mentineam si cat imi placea sa ma plimb... Mi se pare aproape imposibil sa mai scap de acele 10 kg depuse, nu stiu de ce sad

| anonim_4396 explică (pentru Littledoctor26):

Eu inteleg ca nu mai ai timp. Asta e. Eu doar iti ziceam ce trebuie sa faci. Daca poți sau nu, nu mai am ce sa iti zic, dar in teorie soluția este mișcarea. Nu am ce altceva să iti spun sad