| Mosotti a întrebat:

Ma intreb eu porumbelul, el are glicemia constant minim 240, cum de nu ii ataca organismul? Ca la om valoarea asta constanta rupe tot, orbesti, iti taie picioarele, etc.

Ca si porumbeii au ochi ca si noi, au picioare, vene, organe, piele!
Astia ce draci au de n-au nimic?

In schimb cainii, pisicile, soriceii sunt ca noi, o au sub 100 dimineata daca-s sanatosi. Iar daca au peste 200 ca la porumbel mult timp, se duc dracu ca si noi oamenii.
Si daca te uiti la ochii de porumbel si la aia de soricel, nu e mare diferenta, banuiesc ca tot retina au ambele categorii, vase fine de sange si asa mai departe.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
33 răspunsuri:
| Mosotti explică (pentru relian):

Normal ca cercetatorii astia nu stiu nici cum se orienteaza porumbeii, nu stiu multe astia.
Iar cu zaharu da, au sisteme care ii protejeaza de nivelul mare de zahar, insa eram curios cum functioneaza acele sisteme, insa nu prea gasesti despre asta.
Ar fi fost interesant pentru cercetatori ca poate ar putea face ceva si la om sa fie protejat.

Cu anticorpii sincer nu stiu ce sa zic, zic doar ce banui, asa la prima vedere un nr mare de anticorpi ar lupta mai eficient contra virusului, adica daca ai 100 soldati sa lupte cu alti 20 soldati in loc sa ai 50 de soldati care lupta cu 20, pare a fi mai bine. Pe baza asta am sustinut asta.
Dar nu stiu daca e bine sau nu asa. Nu stiu daca nr ala marit de anticorpi face sau nu rau organismului pe de alta parte.

Poate sa faca rau, nu stiu.

| relian a răspuns (pentru Mosotti):

Numarul mare poate sa faca rau, asa cum orice e mai mult decat organismul a fost construit.
Absolut orice.Si o masina daca ea poate sa duca X tone si tu incarci mai mult se duce de suflet.O sa mearga dar se va defecta.
Globule rosii mai multe,se incurca una pe alta,incurca circulatia,trombocite la fel,celule albe la fel,cu cat is mai multe cu atat circulatia este ingreunata,toate ajung mai tarziu unde trebuia sa ajunga.
Nu te simti ametic ca ai o bacterie in corp,te simti ametit pentru ca globulele rosii nu mai ajung la timp cu oxigen si hrana pentru celule.
Stau mai mult in trafic,pentru ca celule albe au intervenit in numar mai mare pentru a elimina un intrus.
Dar e ok atat timp ca alea au ce treaba sa faca,ce sa elimine,apoi totu revine la normal.
Exact ca pe o autostrada unde are loc un accident.
Ce mai stai baga un microscop din ala de cateva sute de mii de euro si vezi si chestiile astea happy
Cu lupta ce spui tu cu soldatii da e ok,dar compara pe timp de pace,pentru ca tu cresti numarul ala fara sa ai ceva in corp corect?
Deci ce ar fi pe timp de pace sa avem milioane de soladati? Treb sai hranim noi,sa avem undei sai tinem,sa avem ce le da d e mancare etc.
Deci milioane de soldati care nu fa nimic,incurca economia laughing aducem soldati atunci cand ti se decalara razboi, cand esti atacat.
Stii cum este, soldatii aia stand singuri, plecati de acasa, au si ei nevoi, se mai agata si de cate o femeie ceva laughing deci la un mom dat incepe sa faca rau.

| Mosotti explică (pentru relian):

Mda, o fi si cum zici tu, nu te contrazic, eu am luat-o asa dupa logica fara sa cunosc si altele, adica pe timp de pace, ei sunt pe front la panda sa vina dusmanul, iar in razboi ataca, eu asa am vazut treaba.
Dar si in orice tara, armata trebuie sa fie pregatita mereu, sti cum e "pregateste-te de razboi ca sa nu ai razboi", preseaza economia dar soldatii trebuie sa fie pe faza oricand.

Apar nevoi, insa soldatii aia nu ii tii mereu in cazarmi, ii mobilizezi de acasa foarte rapid, dar sunt pragatiti.
Asa si la anticorpi, nu stiu ce sa zic ce si cum, ce fac ei pe front acolo, poate cel mult fortezi sistemul imunitar.
Dracu stie.

Oricum eu stiam ca sist imunitar nu emite anticorpi decat cand vine dusmanul, nu asa aiurea, dar ce sa zic.
Insa ei ar zice ca pana incepe sa dea, sa formeze anticorpii, boala isi poate intra in forta, asa ca ar fi mai bine sa fie deja emisi.

Pana la urma nimeni nu stie 100 % sigur ce si cum.