| sescu a întrebat:

Ma numesc Maria am 41 de ani si sunt din maramures.In anul 2006 am facut o pneumonie acuta la plamani am tusit aproape 2 luni de zile, m-am tratat.In 2009 in luna martie la fel m-am tratat la inceput cu tot felul de siropuri antitusive dar nu mi-a trecut decat dupa :Teotard, Medrol, Unasin, Ospen.
A tinut la fel aproape 2 luni raceala.In 2010 luna februarie iar m-am racit dar fara sa am vreun contact cu frigul, iar acum am luat : Unasin, Medrol 16mg, Azitrox de 500, Eurespal, Acc200.Ma simt mai bine dar cum ies in contact cu aerul rece pe loc imi fluiera in piept si respir mai greu.
Intrebarea mea estesickdaca am luat tratamentul corespunzator
-daca imi va trece vreodata?
-si ce ar trebui sa iau sa-mi treaca cat de cat si sa-mi creasca imunitatea pentru a nu ma raci atat de repede
-daca aceasta boala poate duce la cancer.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| mihaa a răspuns:

Eu anul; trecut in decembrie am fost suspecta de tbc, era o pata pe film si nu stiau ce este"? pata de tbc sau pata de pneumonie, tuseam de ma durea in spate si faceam febra 2 zilesi am afcut analiza la expectoratie am fost negativa si mi-a dat tratament acas mucosin tablete si zinat de 500 si dupa 10 zile am refacut filmul, si pata se adunase deci tbc-ul era exclus, dar mia mai dat acas inca 10 zile de zinat de 500 si dupa inca 2 saptamini am refacut filmul si pata disparuse de tot, ce pot eu sa-ti zic de la o pneumonie netratata corespunzator nu faci cancer din contra faci tbc, cel mai bine pentru tine este sa faci 1 film si acolo se vede tot, bafta

6 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Iti va trece, asa cum ti-a trecut si cea din 2006, doar ca vei mai avea sechele pana la un an de zile. la vara trebuie sa stai mult la soare si, in general, trebuie sa faci mult sport si sa te alimentezi sanatos. Ai o imunitate foarte slaba si trebuie sa faci analize pentru a vedea cauza. Nu uita de un test HIV, obligatoriu in cazul tau.
Aceasta boala nu poate duce la cancer.

| fabiola a răspuns:

Ai ramas cu o oarecare sensibilitate.In plus dupa tratamentul luat trebuie sa faci o radiografie si sa mergi la medic. Trebuie sa iei tratamentul pana la vindecare completa.Iti recomand ca vara sa mergi intr-o statiune prescrisa de medic.Pentru imunitate foloseste produsele naturiste:propolisul, echinaceea, cura de catina cu miere, usturoiul. Cere sfatul medicului si in prescrierea unui complex de vitamine si minerale acum la inceput de primavara.Multa sanatate!

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Mergi la medic, fa analize si chiar o radiografie pulmonara.Medicul de familie te va indruma corespunzator, nu amana sa nu faci complicatii sau o bronsita asmatiforma.

| mihaa a răspuns:

Medicul de la tbc care ma tratat mi-a zis sa iau o luna de centrum vitamine, si sa manc multe fructe si legume,, mqai vreau sa zic ca pe prospectul de la zinat de 500, scria ceva ce m-a impresionat si anume ca omoara microbii, este un antiubiotik f puternic si eu am luat 20 de zile de zinat acasa adica 4 cutii, si o cutie de mucosin tablete si tusea a disparut, eu tusaeam de imi dadeam plaminii afara, nu ma puteam oprii din tuse dar cu tratamentul asta am scapat, cel mai bine este sa te vada un medic de palmini, un medic de specialitate, si el va sti ce anume sa-ti dewa, eu am fost la un pas de tbc de la o pneumonie

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Intareste-ti imunitatea cu Echinaceea, cu usturoi, propolis, vitamina E. Te indruma medicul de familie