| Bianca_4346 a întrebat:

Ma omoara durerea de masea si cum nu era de ajuns, m-a luat si durerea de cap. Tinand cont ca am luat un algocalmin acum 20 de min, pot sa iau un nurofen? Ce se poate intampla daca iau?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
17 răspunsuri:
| cretzufinish a răspuns:

Mai asteapta putin, cel putin o ora si apoi ia un nurofen forte sau codamin. Algolcaminul e slabut impotriva durerilor de masea. Pt cap e eficient.

| gabriela a răspuns:

Mergi la urgenta, la noapte nu vei mai rezista, tot acolo vei ajunge!

| madalinutza a răspuns:

Asteapta putin sa-si faca efect Algocalminul, ca nu isi face efect asa de repede si daca vezi ca tot te doare, poti sa iei Nurofen. happy

| Rizer a răspuns:

Nu se poate intampla nimic daca iei Nurofen dupa ce ai luat Algocalmin, dar mai bine pentru tine te duci maine la un stomatolog si vezi ce-ti face...nu sta cu durerea asa ca n-ai sa poti dormi la noapte.Stiu prin ce am trecut eu am avut 2 care mau durut dar le-am facut la dentist si numai am probleme! Dar tu ce ai la ele? Infectie, carie, te-a tras curentul?
Daca ai carie bagi in gaurica aia un pic de vata cu xilina o bagi cu o scobitoare, sau vata inmuiata in spirt, sau poti pune si un algocalmin(pisat) acolo daca ai cariuta, sau poti tine alcool(spirt)la ea dar nu mult timp, un pic pana amorteste, sau poti baga o tigara in ureche si sa- I dai foc asta daca te-a tras curentul.
Sau daca ai infectie te duci la farmacie si ceri antibiotice(amoxicilina sau metronizadol)si bei una la 6 ore.
Dar cel mai bine e sa te duci la dentist iti face un drenaj si ai scapat de durere bine dar trebuie sa si o tratezi ca-sa-ti puna plombita pe urma!
Cred ca ti-am fost de ajutor, pentru putin!
Sanatate multa!happyhappyhappy

| Rizer a răspuns:

Sper ca eu ti-am fost de folos cu sfatul meu?happyhappyhappy

| Rizer a răspuns:

N-ai cum sa mergi la urgenta, tie iti trebuie sa mergi la un stomatolog ca la urgenta se ocupa cu altele, nu cu dintii. sadsadsad

| Rizer a răspuns:

Vai, dar tipa si uh la ei sa nu mai lase geamul deschis.

| Bianca_4346 explică:

@tzupyka m'a tras curentu la scoala.De aseara ma doare capu incontinuu+maseaua.Astia din clasa deschis cate 3 geamurisaditi imaginezi...

| Bianca_4346 explică:

Inca nu e nevoie de urgente...momentan mi-a trecut de la algocalminu' ala.

| Bianca_4346 explică:

@tzupyka degeaba. Lor le e prea cald ca sa le pese de maselele mele...

| marix_8480 a răspuns:

Daca faci rost de antinevralgic este de succes, iar daca maseaua insista ia antibiotic ca astfel se va umfla.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tzupyka. m-a tras ccurentul cam acum 2 luni de zile, ma durea maseaua ingrozitor, eu nu pot sa descriu in cuvinte ce durere insuportabila, efectiv plangeam de durere, pana intr-o dimineata la ora 4 nu era nimeni pe strada, am chemat un taxi si m-am dus la urgente, si acolo la sectia stomatologie.medicii dormeau.bineinteles ca nu mi-au facut nimic, era mai important somnul lor.pana sa ajung acasa am innebunit de durere, apoi in aceeasi dimineata am fost din cabinet in cabinet, ba nu era medicul, ba era in concediu, ba lucra de dupamiaza, la al 4lea cabinet stomtologic am gasit, am stat vreo ora sa astept sa ma vada sa-mi zica ce am, m-a trimis la radiologie, aveam infectie la radacina maselei, mi-a dat reteta am luat pastile, maseaua nu are nerv, si era plombata cam cu un an in urma. Pana sa ajung la stomatolog, intr-o singura zi daca ma crezi, am luat 13 pastile, toate pastilele posibile si imposibile si cu niciuna nu mi-a trecut, si cand m-am dus pentru a suta oara la farmacie, mi-a zis tipa aia sa iau SOLPADEINE EFERVESCENT, in 5 min mi-a trecut toata durerea, bineinteles ca dupa cateva ore disparea efectul si trebuia sa iau in continuare ca sa nu mai simt nimic. Fiecare rectioneaza altfel, eu de ex la nicio alta pastila nu reactionez si nu-mi dispare durerea decat cu solpadeine efervescent, la altii e posibil sa nu aiba efect asa cum la mine nu are efect aulin sau ketonal sau mai stiu eu ce altceva, le-am incercat pe aproape toate, dar nu se stie niciodata ce pastila poate sa isi fac efectul si sa-ti calmeze durerea, eu de disperare ca ma durea teribil am luat foarte multe pilule si stiu ca nu e deloc bine insa efectiv durerea de masea pe mine ma doboara, ma termina psihic si fizic pentru ca din cauza ei nu pot dormi, si se spune ca nicio durere nu e cam ingrozitoare ca aceea de masea.Eu ma bucur ca exista totusi solpadeine ca sa imi calmeze durerea ca altfel nu stiu ce as fi facut.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si pentru ca povestea nu se termina aici, dupa numai o luna si putin, ieri la Bucuresti am stat cat am putut eu de mult in curent, si bineinteles ca imediat m-a si luat aceeais durere insuportabila la aceeasi masea. Iarasi solpadeine efervescent, o fiola de xilina ca sa mi amorteasca sa nu mai simt dar vad ca la mine nu are niciun efect, amorteste si atata tot, durerea persista, acum ce sa fac? Sa ma duc din nou la dentista aia? Ce poate ea sa-mi daca altceva decat sa imi ia iar bani? Iarasi vor urma nopti nedormite, pastile cat cuprinde si muuulta durere! Zau asa, eu chiar innebunesc, nu o mai suport, maseaua asta ma seaca de orice putere, imi vine sa o scot cu patentul ca nu mai stiu ce sa ii mai fac!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu stiam pentru durerea de ureche daca e de la curent, sare calda etcc. Pentru masea nu stiu, nu stiu nici pentru mine, care in mom de fata sufar din greul greului, am juma de gura amortita si maseaua tot de cap isi face. Da-o naibii de xilina ce mai e si asta? Ma doare capu pe partea cu maseaua si asa mai departe, a si ma durea si limba de innebuneam inainte sa imi amorteascalaughing. Asa ca bafta in gasirea tratamentului ca eu ma duc la dentist...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Draga Bianca, si eu am exact aceleas dureri ca tine!
Dar am luat o fiola de algocamin si momentan mi-a trecut!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cel mai bine mergi la dentist ca si pe mine ma doare acum ffff raucrying

| An0nim_5078 a răspuns:

Fugi la dentistt eu am noroc ca am unul in scarawinking