| BuGsstormbunny a întrebat:

Ma pot infecta cu tetanos după 2-3 luni de la incident? Adică m-am înțepat într-un cui acum 2-3 luni.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

"Perioada de incubatie variaza intre 2 si 50 de zile (in medie, 5-10 zile)."
Teoretic, daca au trecut 10 zile si ju ai simptome, sansele sunt mici. Daca au trecut 50 de zile, practic sunt nule.

| doctorandus a răspuns:

Daca era vorba de infectie, erai deja ingropat la ora asta.

| dinaprilie a răspuns:

E totu bine daca ne vorbesti la atata timp.

| ChryChrus a răspuns:

Faptul că înţeparea cu un cui ruginit poate duce la tetanos este una dintre poveştile pe care le auzi de copil. Ideea care ţi se inculcă este că tetanosul trebuie să aibă legătură cumva cu rugina. În fapt, nu are.Această poveste a cuiului ruginit este asemănătoare cu cea privind pietrele la rinichi, care ar fi provocate de calcarul (şi magneziul) din apă. În fapt, un rol important îl are cantitatea de apă consumată zilnic, precum şi alţi factori, dar nu duritatea ei.Clostridium tetani este o bacterie care se găseşte pretutindeni în mediu, în sol, praf sau excremente. Bacteria ajunge să infecteze omul (dar şi alte animale) prin intermediul unor răni deschise, în special a unor răni adânci. Aşadar, după cum te poți informa, poate există o legătură cu un cui; condiţia esenţială este ca rana să fie provocată de un obiect cu bacteria clostridium tetani ori, după rănire, să aibă loc o infectare cu aceasta.Asta ar fi pe loc nu după atâta timp.

| BuGsstormbunny explică (pentru ChryChrus):

Si aceasta bacterie se găsește pe toate cuiele? E răspândită?

| ChryChrus a răspuns (pentru BuGsstormbunny):

Nu în toate.Un alt mit este că neapărat rănirea trebuie să aibă loc în afara locuinţei. Dacă bacteria se află pe cuţitul de bucătărie, atunci infectarea poate avea loc, desigur, şi de la acest cuţit, în cazul în care este provocată o rană cu acesta.Primele semne ale bolii constau în apariția spasmelor musculaturii mandibulei, mâncatul devenind dificil şi apare febra. Apare contractura mușchilor abdominali și respiratorii și ulterior contracția mușchilor membrelor superioare și inferioare. Daca nu ai avut nimic din astea inseamna ca nu ai nici o problema nu te mai panica.