| Sorin1914 a întrebat:

Mă puteți ajuta va rog frumos.
De vreo două săptămâni mi-a apărut o aftă pe partea dreaptă a obrazului interior și nu se vindeca deloc, am avut durere sub maxilar și dureri la nivelul tâmplei pe aceeași partea, durerea mi-a trecut dar afta nu se vindecă, azi mi-a apărut din nou o umflatura pe partea stângă a obrazului.
Ce credeți că am? Va rog frumos sa-mi răspundeți că mi-e foarte frică să nu am doamne ferește altceva

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Furnicuta000 a răspuns:

E o simpla afta dar probabil ca se vindeca greu pentru ca ai imunitatea scazuta sau alte probleme de sanatate. Poate e un semn sa-ti faci niste analize uzuale. Iar pentru a trata afta, cere ceva de la farmacie ca s-au inventat acum multe

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Se impune un regim alimentar serios FARA: lapte, iaurt, branzeturi, frisica, creme sau orice contine lapte sau derivate din lapte.
Fara: salam, carnati, afumaturi sau tocaturi, fara fast food si alte mancaruri de cumparat.

Se mananca simplu si cat mai dietetic, cel putin 2-3 saptamani: supe sau ciorbe de zarzavat, mancaruri de legume facute in casa, cu carne de pui sau vita (slaba), salate de cruditati si fructe.

| StudentLaMedicina a răspuns:

Există medicament pentru afte la farmacie. Să te dai cu el, e ca un fel de spray. Şi să nu mai foloseşti pastă de dinți cu sulfați.

| Annie92 a răspuns:

Du-te la doctor! Pe aftă poți să dai cu glicerina boraxată.