| Ramo137 a întrebat:

Ma simt ametita rau, ma dor ochii si capul. Si asta e des... mai ales ameteala, cand ma trezesc si ma ridic, sau si stand degeaba. Si nu stiu de la ce e, sau ce sa fac.
nu beau, nu fumez etc.
Doctorii habar nu au asa ca am sa intreb aici.

Dau funda

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
18 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Un oftamolog te-a vazut? Ca e posibil sa ai nevoie de ochelari

| Ramo137 explică (pentru Brigaela):

Da, port ochelarii de 12-13 ani, da nu prea ii port eu

| Brigaela a răspuns (pentru Ramo137):

Atunci ai aflat si cauza. Si poate au tercut mai mult de 12 luni de cand ai fost la oftalmolog sa ti-i schimbe (desi daca ii porti incorect, pot necesita schimbarea dioptriilor chiar la 6-8 luni)

| MihaelaDart a răspuns:

Posibil sa ai caderi de fier si de calciu, fa-ti un set de analize amanuntite. Sau iti poti cumpara si tu niste vitamine de la farmacie si sa incepi sa le iei.

| Donsavas a răspuns:

Tu bei câtă apa trebuie? Faci sport? Ai momente în care faci pauze sau te suprasoliciti? Dacă stai prea mult pe lângă radiații sau ai un program de somn dezordonat, se înțelege de ce. Și nu ignora întrebările de mai sus! Cam de aceea foarte mulți oameni suferă de dureri de cap cu sau fără amețeală.

| Ramo137 explică (pentru Donsavas):

Nu beau multa apa, cam un pahar pe zi. Nu fac sport deloc. Am insomnii mari de la 6-7 ani.

| Donsavas a răspuns (pentru Ramo137):

Insomnia înseamnă lipsa totala de somn. Tu ai un somn neregulat și stai pe net înainte sa adormi, așa cum faci și acum. Sa stai cu lumina în ochi nu te adoarme când e cazul sa te culci și chiar dacă adormi, tot te vei trezi și Îți vei tulbura somnul. E normal sa se întâmple asta în asemenea condiții. Iti dereglezi ceasul intern.

| Ramo137 explică (pentru Donsavas):

De 15 ANI nu reusesc sa adorm cum trebuie, si stau fara tel sau pc 4-5 ore in pat. Nu cred ca e de vina doar asta...

| Donsavas a răspuns (pentru Ramo137):

Ia suplimente cu melatonina! E un tratament ușor și chiar eficient.

| Felissa13Eden a răspuns:

Poate e anemie. Vorbeste cu un doctor sa iti dea niste vitamine.

| AleexisViol3t a răspuns:

Una dintre cauze ar fi faptul ca ai ochelari si nu ii porti.
Poți sa faci un consult sau o ecografie, pentru ca si mie mi s-a intamplat la fel acum cateva luni si aveam o problema la ficat, lucru care ma făcea sa fiu amețită, ma dureau ochii, nu am putut sa merg la scoala in perioada aceea si nici sa mănânc.
Doctorul mi-a recomandat niste pastile si stările pe care le aveam au dispărut.
Sanatate!

| iStarGaming a răspuns:

Posibil sa fi insarcinata, iti recomand sa mergi la un ginecolog, sau daca doctorii spun ca nu ai nimic, dar eu asta cred, mai ai si alte simptome?

| Ramo137 explică (pentru iStarGaming):

Serios? rolling on the floor) nici vorba de asa ceva.
Ma gandeam ca o fii de la ochelari, nu prea ii port si ar trebui. Dar poate e si altceva.
Fara alte simptome.

| DovleacTurbat a răspuns (pentru Ramo137):

Lipsa de micronutrienti, mananca bine, consuma fructe, legume, lactate, ia si un complex de vitamine.

| iStarGaming a răspuns:

Scuze de raspuns, dar am crezut ca ai si alte simptome, da este de la ochelari parerea mea, daca ai probleme de vedere trebuie sa porti acei ochelari nu sa ii lasi, ca iti fac probleme, stiu de la un prieten ce nu ii purta ca il durea capul des, dar dupa ce si-a bagat mintile in cap si-a pus ochelarii si acum numai are aceste probleme.

| octaviatatar a răspuns:

S-ar putea sa fie și de la faptul că nu bei apa destul

| Robert_Emanuel_Nagy_1998 a răspuns:

Deci! In primul rand iti recomand sa te duci la un cardiolog si la un oftamolog. Probabil ca ai tensiunea ridicata, probabil de la stres dar poate fi si de la un mod de viata sedentar. Oricum pe langa consultatii iti pot recomnda sa faci mult sport si sa incerci sa iti menti mintea ocupata cu treburi care nu te streseaza ci care te fac sa te simti bine. Ai putea merge intr-o excursie, sa iesi cu prieteni sa citesti o carte si incerca sa o lasi mai moalte cu PC-ul, telefonul, tableta si alte deviceuri, asta desigur doar daca petreci foarte mult timp in compania lor. + Incarca sa mananci cat de cat sanatos si multe fructe dar astea pe moment nu o sa iti schimbe foarte mult starea + legat de alimentatie cel mai bine ar fi sa nu bei deloc ce contine cafeina, expl( Coca Cola, Pepsi, cafea, energizante, etc). Si legat de acele ameteli, nu sunt sigur deoarece nu sunt doctor la faza cu tensiunea stiu cat de cat ca am de la 16 ani + puls mare si probleme cu ochii, ce am vrut sa zic este ca e posibil sa ai si anemie. Succes!