| A. a întrebat:

Ma tot doare in partea dreapta dar nu am alte simptome ale apendicitei, este posibil sa am?!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Elianna
| Elianna a răspuns:

Daca te doare la burta, posibil sa fie ovarul sau sa ai gaze. Daca te doare pe la mijloc, posibil sa fie fierea. Cand mananci ceva care nu-i convine ei, fierea da dureri in partea dreapa cu iradieri in spate in dreptul rinichiului!

8 răspunsuri:
| dulcik a răspuns:

Mergi la medic pentru ca s-ar putea sa fie ascunsa apendicita. S-au sa nu ai probleme cu altceva.Pe mine ma durea in dreapta si cand am fost la medic mi s-a zis ca din cauza pietrelor de la rinichi

| DeeaPustoaica a răspuns:

Ai grija sa nu ai hernie!

| nickolass25 a răspuns:

Salut, din cate vad in ceea ce ne spui, te-ai informat despre apendicita si cunosti simptomele ei, nu? Daca singurul simptom e durerea, atunci incearca sa iti dai seama in care momente te doare, adica in timpul mersului, sau la orice efort catusi de mic si gandeste-te de cat timp ai aceste dureri. Daca aceste durreri persista, te sfatuiesc sa consulti un medic, pentru evidentierea unui diagnostic si aplicarea unui tratament specific problemei tale. Multa sanatate iti doresc si bafta. happy Pupici kiss

| d33aindragostita a răspuns:

Poti sa iti dai seama, incercand sa stai pe spate, fara nimic sub cap, si sa ridici piciorul drept... Daca te doare, este posibil sa ai...

| liveincolors a răspuns:

Cel mai bine este sa te duci la doctor, chiar daca nu ai, macar sa stii din ce cauza te doare.

| zuzumic a răspuns:

Apendicita este cea mai frecventa urgenta chirurgicala abdominala, si consta in inflamatia apendicelui. Aceasta afectiune apare frecvent la varste cuprinse intre 10 si 30 de ani, dar poate fi posibila la orice varsta, fiind cunoscute si cazuri cu manifestari particulare la bolnavii varstnici.

Nimeni nu este absolut sigur care este functia apendicelui insa, ceea ce stim, este ca putem trai si in lipsa lui, aparent fara consecinte.

O data pornit procesul inflamator al apendicelui, acesta nu poate fi stopat medicamentos, tratamentul acestei afectiuni fiind de natura chirurgicala. Cu cat se intervine mai rapede, cu atat suferinta pacientului este mai redusa si interventia mai usor de realizat, cu complicatii cat mai reduse.

Ce cauzeaza apendicita?

Cauza acestei afectiuni poate fi, in multe dintre situatii, obstructia cavitatii organului din cauza unei proliferari limfatice stimulate bacterian sau din cauza unui mic corp strain (samburi, seminte).

Aceasta provoaca o crestere a presiunii din interiorul organului, o tulburare a circulatiei sangelui din peretii organului si inflamatia acestuia ce poate evolua in lipsa tratamentului corespunzator pana la perforatie (peritonita).

Poate fi luata in discutie si o predispozitie genetica pentru apendicita in cazul familiilor cu mai multe persoane operate de aceasta afectiune.

Care sunt simptomele apendicitei?

Simptomele clasice includ:

- durere surda aproape de centrul sau partea superioara a abdomenului ce devine mai apoi ascutita si se deplaseaza spre partea din dreapta jos a abdomenului. Acesta este, de obicei, primul semn;

- pierderea apetitului;

- greata si/sau varsaturi imediat dupa ce incep durerile abdominale;

- umflarea abdomenului;

- febra nu foarte ridicata;

Alte simptome ale apendicitei pot fi:

- durere surda sau ascutita oriunde in partea superioara sau inferioara a abdomenului, spatelui sau in zona rectului;

- urinari dureroase;

- crampe severe;

- constipatie sau diaree.

Daca ai simptomele de mai sus, solicita imediat asistenta medicala deoarece diagnosticul corect si tratamentul corespunzator sunt foarte importante.

Cum este realizata diagnosticarea apendicitei?

Diagnosticare apendicitei poate fi destul de complicata. Si asta pentru ca simptomele sunt adesea extrem de vagi sau similare cu ale altor afectiuni, cum ar fi infectii ale vezicii sau tractului urinar, gastrita, infectii intestinale, dar si probleme ale ovarelor.

Pentru un diagnostic corect, de obicei se fac urmatoarele teste:

- examen abdominal pentru a detecta inflamatia;

- test de urina pentru a exclude infectia tractului urinar;

- examen rectal;

- analize ale sangelui pentru a vedea daca organismul lupta impotriva unei infectii.

Cum este tratata apendicita?

Tratamentul standard al apendicitei este chirurgical si consta in operatia numita apendicectomie.

Inaintea operatiei sunt administrate antibiotice care ajuta organismul sa lupte impotriva peritonitei. In general, se face anestezie generala, iar apendicele este eliminat printr-o incizie de cativa centimetri sau prin laparoscopie.

In termen de 12 ore de la interventie te poti ridica si deplasa. De obicei, revii la activitatile normale dupa doua sau trei saptamani. In cazul in care interventia se face cu ajutorul laparoscopiei, incizia este mai mica, iar timpul de recupereare mai scurt.

Dupa interventia chirurgicala, solicita ajutorul medicul daca prezinti:

- varsaturi necontrolate;

- dureri in zona abdomenului;

- ameteli si stari de slabiciune;

- sange in urina sau voma;

- durere sau roseata in zona inciziei;

- febra;

- puroi in zona inciziei.

Apendicita poate fi prevenita?

Nu exista nici o cale de a preveni apendicita. Cu toate acestea, apendicita este mai putin frecventa la persoanele care consuma alimentele bogate in fibre, cum ar fi fructele si legumele proaspete.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna si pe mine ma durea in partea stanga jos si am avut niste crize foarte dureroase urmez un tratament de nolicin si nurofen si ma simt mult mai bine...

| DeeeaA a răspuns:

Nu e neaparat ca apendicita sa fie intre 10 si 30 de ani big grin
eu am avut la 7
big grinbig grinbig grin
un vot va rog ...va ca funitza de deja data