| Lavii_5713 a întrebat:

Mai am sanse sa cresc daca la 18 aproape 19 am 1.70 as mai vrea 5 cm. am auzit ca pana la varsta de 21 de ani barbati cresc. oare mai cresc? ce ziceti sa fac sa cresc ceva sporturi proteine vitaminte?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
gyzzard
| gyzzard a răspuns:

Mai ai sanse, dar in mare parte s-a cam incheiat procesul de crestere. Ar trebuii sa poti ajunge totusi pe la 1, 73-1, 74. Pentru mai mult iti trebuie mult noroc.
La varsta ta, vitaminele si alte sporturi nu o sa aiba nici un efect (vitaminele nu au nici un efect nici cand esti mic, doar ca lipsa lor opreste procesul de crestere).
Exercitiile de genu sarituri, tractiuni si altele asemenea, o sa iti dea o falsa senzatie de crestere. Principiul e cam asa: un om normal e mai inalt dimineata decat seara (De asta masuratorile de inaltime se fac dimineata imediat dupa trezire). Diferenta am auzit ca poate fi si 5 cm. Pe parcursul zilei, articultiile se taseaza ca urmare a gravitatiei. Toate exercitiile astea nu fac altceva decat sa neutralizeze acest efect. Din pacate insa, daca iti recastigi acei 5cm dupa aceste exercitii, in 30 de minute o sa ii pierzi din nou.
1, 70m e o inatime destul de ok pentru un barbat.

4 răspunsuri:
| cal3star a răspuns:

Dupa parerea mea esti destul de inalt. Dar daca vrei un sfat (cum m-am inaltat eu 15 cm intr-un an aproape). Am fost original.
Crede-ma suna tampit dar asa am facut.
Stai pe crouch si dupa sari cu toata puterea in sus si in timpu asta te intinzi mult cu mana, faci 5-10 cu mana stanga, 5-10 cu mana dreapta, si dupa inca 5-10 cu ambele maini. Fai timp de o luna asta, dupa te poti oprii si vei vedea miracole.
EU cel putin am reusit!

P.S. lasa vitaminele si porcariile, n-are rost sa bagi droguri de la varsta ta

| aghatamedy a răspuns:

Nu se stie depinde de organism, si daca fumezi ai sanse minime de a mai crestehappy...Dar cred ca 1.70 e o inaltime potrivita pentru o fatahappy!

| Lavii_5713 explică (pentru aghatamedy):

Is barbat sau nu vezi?big grin

| aghatamedy a răspuns (pentru Lavii_5713):

Sorry nu am citit totthinking Dar totusi e buna si inaltimea tawinking!