| Bondarel99 a întrebat:

Mai are cineva dureri de cap in perioada menstruatiei? Pe mine vreo 3-4 zile ma doare capul rau, dar numai cand il misc relativ brusc, cand stranut, tusesc, cand ma ridic din pat. Daca stau nemiscata nu ma doare. Si durerea asta nu cedeaza nici la antiinflamatoare. Mi-am dat seama ca e ceva hormonal pentru ca apare ciclic, in perioada menstruatiei si aproape in fiecare luna, de mai multe luni patesc asta. Alte simptome in perioada asta nu mai am, doar durerea de cap. Mai are cineva asa? Cum va descurcati?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Cauze
O schimbare a nivelului hormonal poate declanșa o durere de cap hormonală și o migrenă menstruală. Hormonii regulează multe dintre funcțiile corpului.

Femeile care au dureri de cap în timpul perioadei lor pot dezvolta una înainte de ciclul lor, în timpul ciclului lor, sau după ciclul lor.

Durerile de cap sunt rezultatul schimbării nivelurilor de estrogen și progesteron. Estrogenul este un hormon sexual de sex feminin. Ea călătorește prin fluxul sanguin care transmite mesaje către diferite părți ale corpului.

Nivelurile de estrogen cresc la jumătatea ciclului menstrual. Acest lucru solicită eliberarea unui ou. Progesteronul este un alt hormon important. Nivelurile crescute ale acestui hormon ajută la implantarea unui ovul în uter.

După ovulație (eliberarea unui ovul din ovar), nivelul hormonilor scade. Nivelul estrogenului și al progesteronului se situează la nivelul cel mai jos înaintea perioadei. Această scădere face ca unele femei să aibă mai multe șanse de dureri de cap.

Puteți avea și o durere de cap hormonală și în alte ocazii. Unele femei au mai multe dureri de cap în timpul menopauzei sau perimenopauzei din cauza unei scăderi a hormonilor.

Sarcina poate provoca, de asemenea, dureri de cap, deoarece nivelurile hormonale pot fluctua timp de nouă luni.

Cefalee hormonală și migrenă menstruală
În timp ce o durere de cap hormonală și o migrenă menstruală sunt cauzate atât de hormoni fluctuanți, diferența dintre cele două implică severitatea durerii de cap.

O durere de cap hormonală poate fi ușoară până la moderată și poate provoca dureri sau durere la naștere. Este o provocare și o inconfortabilitate, dar este posibil să nu interfereze cu rutina zilnică.

O migrenă menstruală, pe de altă parte, poate fi debilitantă. Potrivit Fundației Naționale de Dureri de cap, migrenă menstruală afectează aproximativ 60% dintre femei.

Dacă întâmpinați în mod regulat atacuri de migrenă, este posibil să fiți predispuși la migrenă menstruală.

O migrenă menstruală diferă de o migrenă obișnuită prin faptul că nu este asociată de obicei cu o aură. Aura se referă la lumini intermitente, linii de zig-zag sau alte experiențe senzoriale pe care unii oameni le experimentează înainte de un atac de migrenă.

O migrenă menstruală se caracterizează prin tremurături severe, care pot începe pe o parte a frunții și se deplasează către cealaltă. Severitatea poate face dificilă menținerea ochilor deschisi, a muncii sau chiar a gândirii.

Alte simptome
Simptomele care vin cu o migrena menstruala includ:

greaţă
vărsături
sensibilitate la sunet
sensibilitate la lumină puternică
Atât cu dureri de cap hormonale, cât și cu migrenă menstruală, puteți simți și simptome menstruale tipice, printre care:

oboseala extrema
durere articulară sau durere musculară
constipație sau diaree
alimente pofte
schimbările de dispoziție
tratamente
Tratamentul pentru o durere de cap hormonală și o migrenă menstruală depinde de severitate.

Opțiuni de prima linie
Suplimentele de durere de pe piele sunt adesea eficiente. Aceste medicamente pot, de asemenea, să ușureze durerile de cap și durerile de cap provocate de un nivel scăzut de fier.

Medicamentele pentru a opri durerea și inflamația includ:

ibuprofen
naproxen sodic
acid acetilsalicilic
acetaminofen
Cofeina este un alt remediu eficient pentru durerile de cap hormonale. Consumul de ciocolată și consumul de ceai sau sifon cofeină poate să vă distrugă disconfortul. De fapt, unele medicamente pentru PMS conțin cafeină ca ingredient.

Du-te ușor pe cafeină, totuși. Cofeina este dependenta si consuma prea mult in timpul perioadei poate provoca dependenta fizica. Întreruperea bruscă a cofeinei după perioada dumneavoastră ar putea declanșa o durere de cap de retragere.

Opțiuni de nivel opțional
În funcție de gravitatea migrenei menstruale, medicamentele fără prescripție medicală pot să nu ofere rezultatele dorite. Puteți experimenta medicamentele de mai sus, dar este posibil să aveți nevoie de terapie hormonală dacă simptomele nu se îmbunătățesc.

Administrarea acestei terapii înainte de ciclul menstrual vă poate ajuta să echilibrați nivelul hormonilor. Medicul dumneavoastră poate recomanda un supliment de estrogen (estradiol) pentru a corecta un dezechilibru.

Dacă utilizați controlul contraceptiv hormonal, sărind peste săptămâna cu placebo poate ajuta la echilibrarea nivelurilor hormonale și oprirea migrenei menstruale.

De asemenea, puteți să întrebați medicul dumneavoastră despre triptani. Acestea sunt o clasă de medicamente concepute pentru a trata migrenele severe. Aceste medicamente acționează prin stimularea serotoninei. Acest lucru ajută la reducerea inflamației și contracția vaselor de sânge, oprindu-se astfel sau prevenind o migrenă.

Alte medicamente prescrise utilizate pentru tratarea migrenei includ:

opioide
glucocorticoizi
dihidroergotamină și ergotamină
Dacă aveți vărsături severe sau greață cu migrenă menstruală, adresați-vă medicului dumneavoastră cu privire la medicamentele anti-greață pe bază de prescripție medicală.

SOLUȚII PARTENERI SOLUȚIONALE
Obțineți răspunsuri de la un medic în procesul-verbal, oricând
Aveți întrebări medicale? Conectați-vă cu un doctor certificat, cu experiență online sau prin telefon. Pediatrii și alți specialiști disponibili 24/7.

Întrebați un doctor acum
Remedii naturale
Împreună cu medicamentele tradiționale, câteva remedii de la domiciliu pot ușura o senzație bruscă, trepidantă și vă pot ajuta să gestionați o durere de cap hormonală.

Tratamentul rece
Înfășurați un pachet de gheață într-un prosop și aplicați-l pe frunte (10 minute, 10 minute oprite). Tratamentul rece poate reduce inflamația și atenția senzorială a durerii.

Exerciții precum meditația, yoga și respirația profundă vă pot relaxa mușchii, pot reduce tensiunea și pot îmbunătăți simptomele de cefalee.

Învățați cum să vă relaxați, de asemenea, vă învață cum să controlați diferite funcții ale corpului, cum ar fi ritmul cardiac și tensiunea arterială. Tensiunea musculară mai mică și stresul pot reduce severitatea durerilor de cap.

acupunctura
Acupunctura implică introducerea acelor mici în diferite puncte de presiune din întregul corp. Stimulează eliberarea de endorfine, hormoni care sunt produși natural de către organism pentru a vă ajuta să faceți față stresului și durerii.

Ia destulă odihnă
Un somn prea mic poate face durerile de cap mai rău. Urmăriți cel puțin șapte până la nouă ore de somn în fiecare noapte. Îmbunătățiți mediul de somn pentru o odihnă mai bună. Opriți televizorul și luminile și păstrați camera la o temperatură confortabilă.

Experimentați cu vitamine
Potrivit Clinicii Mayo, vitaminele cum ar fi vitamina B-2, coenzima Q10 și magneziu pot reduce severitatea atacurilor de migrenă. Discutați cu medicul înainte de a începe să utilizați un supliment, mai ales dacă sunteți însărcinată sau luați medicamente în prezent.

Terapie prin masaj
Masajul de terapie poate promova relaxarea musculară și reduce tensiunea în umeri, spate și gât. De asemenea, poate reduce severitatea și frecvența durerilor de cap și atacurilor de migrenă.

Când să văd un doctor
Consultați un medic dacă aveți dureri de cap frecvente și frecvente în timpul perioadei. Medicul dvs. poate discuta despre posibilitatea terapiei hormonale sau poate prescrie medicamente.

De asemenea, trebuie să vedeți un medic pentru orice cefalee care are următoarele simptome:

confuzie mentală
convulsii
viziune dubla
amorţeală
probleme de vorbire
Aceste dureri de cap pot să nu fie legate de perioada dumneavoastră, ci mai degrabă de o stare medicală gravă.

Linia de jos
Multe femei prezintă dureri de cap hormonale și migrenă menstruală, dar este disponibilă o ușurare. Poți să te auto-tratați cu medicamente fără prescripție medicală și cu remedii de la domiciliu. Dacă simptomele se agravează sau nu se îmbunătățesc, consultați-vă medicul pentru a discuta alte alternative.

https://www.healthline.com/......ing-period

| Violleta2022 a răspuns:

Si daca ti-ai dat seama ca-i hormonal, de ce nu ai ajuns inca la un endocrinolog?

| Bondarel99 explică (pentru Violleta2022):

Nu e așa simplu, nu prea are ce sa facă, sa îmi oprească menstruația?

| Violleta2022 a răspuns (pentru Bondarel99):

Eu te-am trimis la endocrinolog, nu sa-ti opreasca menstruatia ci sa-ti faca analize si masuratori hormonale, dandu-ti un tratament adecvat, care sa-ti balanseze hormonii, pentru ca tu ai un dezechilibru hormonal, care in timp poate duce la formarea de chisturi si noduli pe tiroida, sani, ovare si evident migrene care te vor tine cu saptamanile, nu cu zilele, cum ti seintampla acum.
Acum este debutul unei probleme, unde corpul tau iti spune ca ai o dificienta sau un dezechilbru. Lucrul asta nu ar trebuiis a se intampla acum, cand esti atat de tanara si la inceput de viata. Ar fiie xplicabil daca ai avea 50 si ai intra la menopauza, dar la varsta ta, du-te fetita si cauta-te!

| 1231242 a răspuns:

Salutări!

Sunt băiat.dar am avut o migrenă d-asta ca tine.să nu fie cumva o infecție la ochi sau urechi că te ia cu tot cu cap.