Ametelile sau lesinul la ridicarea in picioare se produc ca urmare a proceselor de reglare a tensiunii arteriale. In mod normal, atunci cand oamenii stau intinsi, pe scaun sau in pat, gravitatia face ca sangele sa ramana la nivelul venelor de la picioare si trunchi. Aceasta scade tensiunea arteriala si cantitatea de sange pompata de inima catre creier. Fluxul redus de sange la nivelul creierului cauzeaza ameteli si alte simptome. Pentru a compensa acest lucru, sistemul nervos creste rapid ritmul cardiac si contracta vasele de sange, pentru revenirea tensiunii arteriale la normal prin activarea sistemului nervos vegetativ.
Sfatul meu este sa eviti sedentarismul, statul excesiv pe telefon și sa faci sport regulat implicit sa ai o alimentație mai sănătoasă bogata in fructe și legume.
Aceste simptome apar cand este lipsa totala de efort fizic!
Ti-as sugera o viata mai activa, cu sport sau macar alergare zilnica ori mers pe bicicleta.
Amețrlilea acestea se rezolvă cu medicamente, piroxicam. Dar este de preferat un consult neurologic în prealabil.
S-ar putea sa fie imunitate scazuta...Mananci mult dulce? Fast food? Snacks-uri? Bei multe sucuri?
Stiu ca e ciudat, dar eu fac sport de 8 ani de zile, inteleg ca are sens sa apara de la sedentarism, eu insa sunt o persoana activa!