| Unicucebeea a întrebat:

Mai demult am avut o entorsa din cauza unui coleg ce mi-a pus piedica, dar asta a fost acum 3 saptamani iar acum osul de mai jos de glezna esti extrem de iesit in afara...Ma doare cand apas.Cand merg ma doare foarte putin dar ce ar putea fi? Funda:*! Raspuns rapid va roog!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
ÉrotiqueConseils
| ÉrotiqueConseils a răspuns:

O simplă entorsă nu este ceva de speriat, însă trebuie să respecți câteva reguli dacă vrei să nu rămână nicio urmare a pasului greșit care a provocat-o.
În primul rând, trebuia să îți înfășori piciorul în comprese reci și să iei un antiinflamator.
Evită pe cât posibil să-ți forțezi piciorul accidentat, și NU încerca să-ți masezi zona afectată, sau să o înfășori strâns!
Cel mai important lucru în momentul de față, este să mergi neapărat la un medic ortoped.
Acesta îți va confirma dacă a fost vorba de o entorsă, iar dacă bănuiește că poate fi vorba de o fractură sau altceva mai grav, îți va cere să faci o radiografie, și bineînțeles, să porți fașă elastică.
Sănătate!

3 răspunsuri:
| Skylerx a răspuns:

Du-te la medic. Noi nu stim cu precizie ce ai pentru ca nu putem vedea glezna. Poate ti-ai scrantit glezna thinking nu stiu.

| oanaX a răspuns:

Probabil a fost mai mult decat o entorsa. poate chiar o luxatie sau o deplasare a osului.sau poate o entorsa la un picior pe care ai contiluat sal soliciti si sa agravat... cel mai bine ar fi sa mergi la un doctor pentru ca el iti va putea face o radiografie, stai linistit rupt nu e sigurhappy

| Maidanezul a răspuns:

Sa nu indraznesti sa dai pe la ortoped ca te jupoaie de viu mai bine operat mai tirziu