| domnugeo a întrebat:

Mai e cineva care are probleme cu respiratia cand este stresat? La inceput am crezut ca am o problema, dar dupa radiografii si analize de toate genurile, am descoperit ca sunt nebun. Doctorul mi-a zis ca o fi de la sesiune sau din cauza problemelor sentimentale. Cand ma destresez, magic imi revin. Are cineva solutii rapide pentru moment?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Hai, mai! --- un nebun nu recunoaste niciodata ca-i nebun! --- se simte prea bine in lumea lui ca sa recunoasca ca este diferit! Presupun ca ti-a spus ca ai o nevroza--- cum de nu ti-a dat un tratament? Nu exista solutii rapide de moment --- exista doar tratament de durata --- remediile naturiste ( ceaiuri, tincturi) ajuta dar nu vindeca! Asa ca, fa bine si cauta un medic bun psihiatru --- se ocupa si de aia care se dau drept nebuni si nu-s!

| calutuuuu a răspuns:

Ok, deci nu spun la fel ca @alessia5158, pentru ca nu este o crima si nici o rusine, cred eu daca recunosti ca esti nebun. Nu cred ca esti nebun, dar sunt cateva metode de a te relaxa atunci cand esti stresat sau atunci cand esti nervos (si nu implica medicamente sau nu stiu eu ce treatamente...)
cand esti stresat incearca sa iti relaxezi toti muschii. Inchide ochii si gandeste-te cum te vei simtii dupa ce vei trece peste situatie. Adica relaxat si fara nici o grija. Incearca sa iti imaginezi ca deja ai trecut peste asta si probabil te vei simtii mult mai bine.
Cand esti nervos (pe cineva de exemplu) incearca sa nu iti versi nervii pe, persoana respectiva: incearca sa te pui in locul persoanei respective si gandeste-te cum se simte ea in acest moment, poate iti revii un pic si dupa ce te calmezi, poti vorbii si cu persoaa respectiva despre acea problema.
Daca esti nervos (de exemplu afara ploua ingrozitor si a picat reteaua de internet.) incearca sa iti gasesti altceva de facut, citeste o carte, ajuta pe cineva (cum ar fi un copil mic la teme, sau o persoana la curatenie, etc), danseaza, canta, uuita-te la televizor sau deseneaza. Incearca sa iti desenezi gandurile de exemplu. Esti nervos, sau agitat si ai o imagine in minte pe care in cuvinte nu poti sa o descrii... Deseneaz-o! Te vei calma, vei avea de lucru si te vei amuza atunci cand iti vei ''vedea'' gandurile! Daca nu, suna un prieten si propune-i sa mergeti la un bar, pana se opreste ploaia de exemplu. Poti sa verifici si calendarul, probabil este ziua cuiva si vrei sa ii cumperi ceva sau, de ce nu, sa ii faci tu ceva acasa. Poti sa ii faci o felicitare, sau sa ii gatesti un tort, sau orice altceva.
Cand esti stresat (iti este teama ca nu vei prinde trenul de la ora 10. Mai sunt doar 10 minute si tu nici nu te-ai spalat pe dinti! Ia trenulde la ora 11. Sunt trenuri din ora in ora mereu.), de exemplu trebuie sa cumperi un cadou urgent pentru un prieten, este ziua lui si peste o ora trebuie sa va intalniti. Mergi si ia-i o cocolata si daca este fata ii poti lua si o floare - impacheteaza-i-le frumos, sau cere-i vanzatoarei sa ti-l impacheteze ca un cadou. Pe o hartiuta mica scrie-i si un mesaj frumos sau pur si simplu un dulce si calduros ''La multi ani!''. Nu uita ca gestul conteaza!
Sunt multe modalitati pentru a scapa de stres sau de nervi. Incearca sa gasesti si singur solutii. Discuta cu cineva despre asta! Cu un prieten de exemplu! Sau cu un doctor... Te vor ajuta mult!
Bafta!

| w1NNNd a răspuns:

Si mie mi-se intampla la fel cand ma enervez! si de la stres nu stiu ce sa zic " da cred ca nu-i nimic grav hathinking