| lili_5924 a întrebat:

Mai pun o data intrebarea pentru ca nu am fost bine inteleasa. Deci mi-am vizitat o prietena care are pojar azi nu-mi fac nici o problema ca eu am avut pojar cand am fost mica dar ma intrebam daca nu cumva am luat virusul ala, port microbul ala in mine, se poate ca sa port microbul si sa infectez alte persoane? In cazul meu mama mea este gravida si ma tem sa nu cumva sa il dau ei. pentru ca fiind gravida in primul trimestru de sarcina nu este bine, este periculos sa faca pojar.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| TaviSMURD a răspuns:

Da este foarte posibil sa fii purtator al virusului dar nu te teme nu e foarte periculos toti cei care au luat contact cu bolala deja inainte acum sunt imuni avand deja anticorpii necesari insa daca tu esti purtator si intri in contact cu o persoana care nu a avut pojar poti s-o imbolnavesti cu usurinta. Fa-ti o baie calda si ia o aspirina la 12 ore. Succes.

3 răspunsuri:
| aDiDaSxD a răspuns:

Deci daca ai avut pojar tu nu mai poti sa mai iei si de obicei oameni fac pojar de mici si mama ta daca a avut pojar nu pateste nimic
Funda?

| Here4u a răspuns:

Nu mai, nu! Daca ai mai avut, nu se intampla nimic! Pentru ca virusul nu e la fel de puternic ca prima data. Si nu se ia la nimeni! Funda!

| Raniia a răspuns:

Stai linistita daca ai avut pojar nu mai faci boala inca o data. Pentru mamica ta nu-ti face griji nu este vorba de rubeola ci de pojar(sunt doua boli diferite). Rubeola este f.periculoasa pentru o femeie gravida in primul trimestru de sarcina.