Da eu. Iti trebuie gel oftalmic. SIndromul apare fie dupa ce te scoli din somn/fie in folosirea indelungata a display-ului, fie din cauza ochelarilor!
Da am! De-asemenea diminueaza-ti lucrul la computer. SI apropo, vezi sa nu te pozitionezi cu fata/spatele de fereastra.
Si da, diminueaza vederea, din nefericire. Daca ai probleme cu vederea CHIAR SI UN PIC apeleaza la medicul oftalmolog. Durerile? DIn pricina dioptriilor. La fel, aceste dureri sunt o consecinta a dioptriilor prea mari/mici care duc la acest sindrom. AI grija cu durerile pentru acestea maresc presiunea intraoculara.
Luni am simntit o durere puternica de ochii dar puternica la cel stang, m-am dus la oftamologie acolo mi-au spus ca am sindromul asta si ca nu vad prea bine la distanta mi-au dat trium apropo asta ajuta lacrimilia artificiale, ea mi-a spus ca trebuie sa stau 2 ore pe pc, ma doare si de la mine exact cum scrie pe internet cred ca am si sensibilitate la lumina, apropo cum e cand isi pune picaturile pentru dioctri vezi in ceata mult timp?
Nu. "Vazul" in ceata poate sa fie un efect secundar. De-obicei veiz in ceata timp de cateva secunde, maximum 1-2 minute. Daca e mai mult, deja este un efect secundar.
Sensibilitate la lumina...MDa... Stiai ca ochiul uman este sensibil la lumina deoarece prezinta o substanta numita rodopsina si se afla in retina ochiului uman. Ea este compusa dintr-o proteina (apsina desigurr) legata de o substana numita retinal.
Da stangul (pe mine ma doare si dreptul.l putin), dar stangul in general ne doare pe toti.