Trebuie mai întâi să îți dai seama daca ție îți place tigara in sine sau gestul de a fuma. Dacă îți e remediu, poți găsi un refugiu mult mai cald, unul potrivit. Corpul tau refuza tutunul, un lucru pe care ar trebui să îl accepți bucurandu-te. Pe viitor afectează, poate nu intr-o măsură extremă, ci într-una medie și se simte. Nu o sa dăuneze la 17 ani precum la un copil de 10 ani, pentru că plămânii sunt dezvoltați. Dar nu neapărat suficient. De la cât fumezi, câteva pe săptămână, nu ești dependenta, încearcă să refuzi tigara cat poți, pentru că există probabil un viitor rezervat. Totul depinde de tine. Vocea puțin se mai îngroașă, nu ca a unui băiat, dar se simte oarecum, banii o sa se duca pe țigări, dar înainte de toate minutele pe care ți le dedici fumând, le poți folosi pentru ceva productiv, un scop creativ. Și nu ți-o zic din auzite, am fumat prima țigară la 12 ani, am învățat ușor să trag in piept, dar am renunțat. Nu simțeam nicio senzație tare, și ghici ce, nici nu o căutăm de fapt. Am vrut sa experimentez, am experimentat, și te simți cu adevărat mai curat când le lași, chiar daca nu ai fost dependent. Sfatul meu, alegerea ta Bafta, totul d in mainile tale
Este intoxicația cu nicotină, care este un drog, dta fiind mai sensibil la ea.
Dacă continui tot așa, o să cam pățești un cancer care nu se prea vindecă și decedezi. Cât de repede? Uneori la 60 alteori la 40 de ani. Dacă mai bagi și alte substanțe cancerigene în tine, poate chiar mai repede. Fiecare țigară e un cui în sicriul tău.
O să îmi spui că cei din jurul tău nu pățesc nimic și că mai sunt și fumători care au trăit 90 de ani. Așa e, fiecare cu soarta lui, dar dta ai început să simți beneficiile.