anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Maica-mea are diabet și alte boli cronice plus ca e bătrână și sunt îngrijorat în legătură cu acest virus. Nu îmi vine sa cred ca pun întrebarea despre acest virus da asta e totul pana la mama, ea are și probleme cu inima. Nu știu dacă o sa o ajute dar ce as putea sa ii iau pentru sistemul imunitar? Ceva pastile sau altceva care sa ia pe o perioada mai îndelungată, ce îmi recomandați?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Furnicuta000 a răspuns:

Pai spune-i sa nu mai iasa din casa daca nu e vreo urgenta si incercati sa va feriti de ea in caz ca o sa aveti virusul. Din pacate la cei cu imunitate slaba si probleme de sanatate pot aparea complicatii, mai exact pneumonii, dar nu e o regula deci posibil sa aiba probleme cu respiratia (un simptom al acestei gripe e dificultatea de a respira deci cine e mai slab poate avea aceste simptome mai accentuate). Iar daca se simte rau ar trebui dusa la spital. In caz ca Doamne fereste intervin complicatii grave, cu terapie intensiva isi poate reveni. Pentru sistemul imunitar nu trebuie sa lipseasca alimentatia sanatoasa cu multe legume si proteine, iar usturoiul, ceapa, vitamina C ajuta mult.

| anonim_4396 explică (pentru Furnicuta000):

Mersi frumos, foarte util sfatul tău da o avut ceva probleme de respirație 2-3 zile da vad ca și-o revenithappy

14 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Salate de legume, zarzavaturi și fructe crude.

| Donsavas a răspuns:

Probiotice si vitamine. Nu ai ce sa iei altceva fără prescripție.

| anonim_4396 explică (pentru Donsavas):

Am înțeles, mersi happy

| alina2k18 a răspuns:

Sa stea in casa si sa evite total contactul cu orice persoane.
Sa isi tina regimul recomandat de medic pentru bolile ei.
Lasa pastilele ca nu iti ridica nimic sistemul imunitar, e doar bullshit, sa manance sanatos si asa i se absoarbe tot ce are nevoie.

| JulyDreams a răspuns:

Trebuie avut in vedere ca acele pastile pentru sistemul imunitar sa nu ii agraveze vreuna dintre boli. Cel mai bine sa discuti cu medicul ei telefonic.
Varsta si diabetul cresc riscul de complicatii in caz de infectare.
Se poate reduce riscul de infectare stand in casa, evitand apropierea de alte persoane, evitand atingerea obiectelor in afara casei.
Daca iese afara, sa poarte masca P2 si ochelari de protectie. Cand intra in casa primul lucru sa fie spalatul pe maini. Ambalajul produselor alimentare sa fie dezinfectat cu spirt.
Toate persoanele cu care locuieste vor trebui sa respecte aceleasi reguli, pentru a nu se infecta si pentru a nu-i transmite virusul. Trebuie luat in calcul ca virusul se poate lua si de la persoane asimptomatice, care nici nu stiu ca il poarta.

| anonim_4396 explică (pentru JulyDreams):

Mersi man o sa țin cont de ce ai zis happy

| JulyDreams a răspuns (pentru anonim_4396):

Npc. Sunt masuri stricte, dar daca le practici zilnic pana la urma te inveti cu ele. Deocamdata au fost putini oameni testati si nu se poate sti cat de raspandit e in comunitati, asa ca mai bine iti iei masuri de preventie. La cati romani au intrat in tara in ultimele saptamani, probabil s-a raspandit cam peste tot...

| lemonn3256 a răspuns:

Man, o sa fie bine, intreaba doctorii despre pastile pentru sistemul imunitar, ei stiu ce pastile sunt bune pentru asa ceva!

| anonim_4396 explică (pentru lemonn3256):

Mersi, din păcate nu prea e bine de abia se poate tine pe picioare în unele momente are și tumoare la rinichi are șanse mici sa scape dacă contactează acest virus ea are diabet zaharat deci o boala autoimuna deci sta prost cu imunitatea și e bătrână trebuie sa am grija și eu pe unde umblu și sa am grija de ea

| lemonn3256 a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu zic ca o sa fie bine, evitați locurile aglomerate, stai calm ca daca esti de la sat, nu ajunge acest virus zic eu happy
Si eu stau la sat, nimeni nu e panicat de acest virus happy

Nu stau la sat stau într-un oraș chiar mare. Nu sunt chiar asa de panicat da trebuie sa ii dau ceva pentru sistemul imunitar ca virusul asta ar lasă-o la pat în cel mai bun caz

| lemonn3256 a răspuns (pentru anonim_4396):

Du-te maine la farmacie, recomand sa ai o masca chirurgicala, ca daca e sa fie si alti oameni cu gripa, sa te ferești, nu ai de ce sa te panichezi, oamenii s-au vindecat, trebuie să fi pozitiv, cum mi ai zis tu mie atunci, daca mai ti minte!
Stai calm, nu te omoară virusul asta daca ai un sistem imunitar bun, în cazul mamei tale, nu are ce sa pățească daca evitati locurile aglomerate!
Toate cele bune!

Mersi man acum tu ești tipu ce emana pozitivitate