| Alllenne a întrebat:

Maica-mea face chimioterapii si de ieri au inceput sa o doara picioarele! Din ce motiv? Stiti ceva tratamente sau remedii pentru dureri?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Abh
| Abh a răspuns:

Durerile de picioare sunt una din reactiile adverse ale citostaticelor. Poate ameliora durerea un unguent gen LIOTON, un calmant usor( Algocalmin).

| gyzzard a răspuns (pentru Abh):

1) Nu toate citostaticele dau dureri de picioare. Nu exista doar un tratament citostatic.
2) Un pacient care face chimioterapie poate sa stea toata ziua in pat si sa faca tromboflebita. Care nu trece nici cu lioton, nici cu algolamin.
3) Algolcaminul (Metamizol sodic pe numele lui de alint) da niste reactii foarte grave (inclusiv deces). de asta in toata lumea sunt doar 4 state care vand agolcamin fara reteta si maxim 20 care nu l-au interzis de tot. Iar la noi, cel putin legal nu se da fara reteta. Interseaza-te de problema, si data viitoare cand mi recomanzi algolcamin sau orice alt medicament care contine metamizol sodic, sa stii care sunt pericolele la care supui persoan careia ii recomanzi.

7 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Gyzzard, esti cumva cadru medical? Ai in familie pe cineva cu cancer cu metastaze, astfel incat sa ai experienta tratamentului cu citostatice? Eu am.

| gyzzard a răspuns (pentru Abh):

Da, sunt doctor. In medicina exista o vorba "nu exista boli ci bolnavi", asa ca nu da sfaturi pe baza observatiei unui singur caz. Nu exista doi bolnavi la fel. Pe langa asta exista sute de cancere si sute de tratamente citostatice.

Abh
| Abh a răspuns:

Alllenne, ii doresc multa sanatate mamei tale iar voua, familiei, curaj si rabdare. Mama ta poate trece peste acest hop, cu ajutorul medicilor si al vostru. Incurajati-o tot timpul si niciodata sa nu va aratati ingrijorati in fata ei. Numai bine!

| Alllenne explică (pentru Abh):

Abh iti multumesc pentru sfaturi!:*

gyzzard
| gyzzard a răspuns:

Poate sa fie mai multe cauze, depinde regimul chimioterapic pe care il urmeaza, modul de viata (daca sta in pat toata ziua) si cauza pentru care face chimioterapia. Cel mai bine ar fi sa vorbeasca cu oncologul care o are in grija si acesta ii va face analizele necesare.
Avand in vedere complexitatea acestui tip de tratament, nimeni nu se poate incumeta sa iti dea o recomandare fara un examen medical complet.

| Alllenne explică:

Am fost azi la doctorul oncolog,care o are in evidenta si i-a spus ca poate sa ia algocalmin,paracetamol, ketoral, etc