Da, trebuie sa faci vaccinul fiindca te protejeaza de doua boli mortale: difteria (care datorita vaccinului a disparut deocamdata din Romania, dar mai e prezenta in zone apropiate, cum ar fi Orientul Mijlociu) si tetanosul care nu este eradicat in Romania.
vaccinul se face de multi ani si nu are practic reactii adverse.
Eu zic sa nu faci vaccin la scoala sunt facute in graba. Nu te poate obliga nimeni, iar daca esti alergic la vreo substanta a vaccinului poti face soc anafilactic si iti vei distruge sistemul nervos.
Ai făcut vaccinu ăsta când erai bebe (aproape toti facem multe vaccinuri cand suntem mici ) si nu erai alergic.
Profesorul meu e biologie a zis că nu e de acord cu multe vaccinuri, dar ăsta e foarte bun. Fă-l! (a zis fratele meu (care l-a facut) că doare mai puțin decât atunci când recoltează sânge pentru analiza, și se face pe la mușchi, aproape de umăr nu în venă)
Si eu l-am facut nu stiu daca sunt reacti adverse dar stiu ca fara el nu poti merge mai departe la un liceu!
De ce?
Nu stiu o sa iti trebuie la fisa de la scoala fara el nu o sa poti merge la liceu crezi ca eu il faceam?
E da? E absurd ce zici tu! )
Daca esti alergic sau nu vrei sa il faci nu are cum sa nu te primeasca la liceu. LOL))))
Asta ar incalca dreptul unui elev la 10 ani de educatie gratuita.
Si eu am primit asa ceva insa nu am vrut sa il fac, in primul rand imi este frica de ace si in al doilea nu cred ca este nevoie prea mare de acest vaccin.
Ce crezi tu nu inseamna ca e si bine. Daca exista un plan national de vacinare na indoiesc ca a a fost gandit pentru un vaccin care dupa parerea ta nu ajuta la nimic.