Poate de la prea mult stat in picioare, Spune-i mamei tale sa-si maseze calcaiele sau iti dau cateva remedii:
Remedii traditionale
Puneti intr-o cutie joasa mai multe mingi de tenis si rostogoliti-le sub talpile goale cate cinci minute, de trei ori pe zi. Tineti picioarele alternativ, cate cinci minute, in apa fierbinte (cat puteti suporta) si in apa rece. Loviti-va usor calcaiul de 50 de ori pe zi cu o sticla mare de plastic (din cele pentru racoritoare).
Stati picior peste picior, cu calcaiul afectat sprijinit pe coapsa cealalta. Framantati, frecati si ciupiti cu degetele timp de cinci minute calcaiul, concentrandu-va pe punctul dureros. Loviti usor de zece ori acel punct cu podul palmei. Apoi loviti usor de zece ori zona din jur. Rotiti glezna de cate zece ori in sensul acelor de ceasornic, apoi invers. Apasati usor cu degetul mare, de zece ori, punctul aflat in scobitura din spatele partii de sus a astragalului, in exterior. Apasati usor cu degetul mare, de 10 ori, scobitura din spatele partii de sus a astragalului, in interior. Apasati si framantati usor cu degetul mare punctul aflat in interiorul gleznei, sub varful astragalului. Apasati usor cu degetul mare punctul aflat la patru degete deasupra partii interne a astragalului, chiar in spatele tibiei.
Pentru astfel de probleme exista doctori care ii vor spune exact care e problema, cum se poate trata sau vindeca.
O posibilă cauză ar fi inflamarea ţesuturilor moi ale călcâiului (talalgie) provocată de un reumatism localizat în această zonă.
Acesta poate fi declanşat de statul prea mult în picioare, încălţămintea neadecvată.
Dacă intervin probleme, spune-i mamei tale să se prezinte la un medic.
Se intampla cateodata sa cresca niste ciocuri de os care apasa pe nervi, numiti "pinteni calcaneeni". Si eu am avut asa ceva. Am avut dureri crunte o vreme dar, fara sa fac nimic durerile au trecut.
http://www.unitatimedicale.ro/......mdd-6.html
O posibila cauza a durerilor calcaielor poate fi inflamatia tesuturilor moi ale calcaiului (talalgie), provocata de un reumatism localizat in aceasta zona. Acesta poate fi declansat de o circulatie periferica deficitara, de statul prea mult in frig si de purtarea unei incaltaminte neadecvate, incomode. Pentru disconfortul resimtit la nivelul calcaielor mai poate fi responsabila si inflamarea terminatiilor nervoase de natura sciatica. Nu de putine ori, o deteriorare a compozitiei cartilagiilor localizate in zona calcaiului - artrita sau poliartrita reumatismala - poate provoca un disconfort destul de mare. Daca durerea de calcaie are una dintre cauzele mentionate mai sus, trebuie stiut faptul ca intensitatea ei se mareste primavara si toamna, atunci cand variatiile de temperatura sunt foarte des intalnite. Pentru durerile resimtite la nivelul calcaielor sunt responsabile si osteofitele – prezenta unor ciocuri calcanele. De asemenea, modificarile de bolta plantara mai pot fi cauza acestui disconfort. Chiar si afectiunile mai grave pot avea ca si simptom durerea resimtita la nivelul calcaiului. Spre exemplu, in cazul herniei de disc durerea iradiaza pe nervul sciatic pana in sold si chiar in calcai. Desi pare o afectiune destul de neinsemnata, platfusul are repercusiuni destul de severe, putand provoca dureri destul de mari la nivel plantar. Acest lucru este valabil si pentru calcaie. De asemenea, disconfortul mai poate fi dat si de existenta unor fisuri in osul calcaiului, ca urmare a unor socuri repetate sau a suprasolicitarii piciorului prin sarituri, mers prelungit, crestere brusca in greutate. Durerea de calcai mai poate fi provocata de fisuri sau chiar rupturi ale tendonului plantar, cel care suporta greutatea corpului atunci cand calcam.
http://www.ziarulprahova.ro/......-in-calcai
Pentru durerile de calcai eu iti recomand articolul http://www.tratament-dureri.ro/dureri/dureri-de-calcai.php.
Safire17 întreabă: