| DeCeMaiContează a întrebat:

Mama are hernie epigastrica.A descoperit asta acum aproape 2 luni cand a fost sa faca o radiografie deoarece avea o umflatura deasupra buricului. Uneori mai are dureri dupa ce mananca.Astazi de exemplu am fost la KFC cu parintii mei iar cand ne-am intors acasa,mamei i s-a marit putin umflatura si a inceput sa o doara,nu-si mai putea misca mainile si nu mai putea respira.M-am speriat foarte tare, si inca mai sunt speriat.Acum si-a mai revenit putin,dar am impresia ca umflatura este cam mare, asa am impresia.S-a programat sa se opereze dupa 10 decembrie.Credeti ca este prea tarziu, avand in vedere ca a aflat acum 2 luni si ca avea de mai demult umflatura? A avut probleme cu asta de acum 2 ani,dar anul asta prin aprilie s-a marit umflatura si mai avea perioade cand mai scadea.Mi-e foarte frica sa nu paralizeze.Ea mai are si probleme cu tensiunea si mi-e frica si cand ii va face anestezia.Ce parere aveti?
Ajutati-ma va rog, sunt disperat...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu este prea tarziu. Insa mama ta trebuie vazuta si de un psiholog. Cu siguranta hernia epigastrica nu este legata de imposibilitatyea de a-si misca mainile, probabil a simtit o durere (nu poate fi decat de intensitate mica sau medie) si a facut un urias atac de panica.
In plus, nu inteleg de ce ar fi mancat la KFC, adica exact ce are complet interzis: prajeala in ulei foarte vechi, condimente iuti, mancare de foarte proasta calitate. E ciudat, parca ar fi vrut sa isi declanseze criza, ca si cum ar avea un comportament auto-mutilant.