anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Mama, la varsta de 38 de ani se gandeste sa-mi mai faca un fratior. Ia anticonceptionale de 16 ani, fara pauze. Exista vreun risc?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| danielacs a răspuns:

Din cate stiu eu esista riscul ca acel copil sa iasa cu malformatii! Dar cel mai bine ar fi sa intrebe un medic specialist in asa ceva...

| RandyCena a răspuns:

Riscul de bucurie prea mare

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu, nu sunt riscuri legate de anticonceptionale.

| MariuZ a răspuns:

La 38 de ani? Riscurile sunt destule. Spune-i sa consulte un specialist...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu vreau sa ma refer la problema medicala...
Am impresia ca mama ta are probleme cu tatal tau ( conjugale ) si crede ca daca face un copil rezolva ceva...
Avind in vedere virsta ta, a ei, cred ca aici este problema.
Riscul este sa faca un copil si problemele sa nu se rezolve.

| nestlebaby a răspuns:

Nu are legatura conceptinalele luate pe perioada asta asa de lunga ci doar la varsta e problema si inainde de a face pasul trebuie consultat un medic de la obstetrica-ginecologie ca sa stie si ea ce riscuri sunt la o sarcina cand mamica are varsta asta.eu,din cate am mai citit stiu ca sunt sanse ca copilul sa faca malformatii, gen Sindromul Down.trebuie musai consultat medicul si administrate vitamine si acid folic inainte(cam astea se recomanda).

| alessia5158 a răspuns:

Este interesant ca in proportie de 65 % malformatiile fatului au cauze necunoscute.

Aproximativ 25 % au cauze genetice si doar in 10 % din cazuri pot fi incriminati factori ca medicamentele si substantele toxice, radioactivitatea, anumite infectii intrauterine, tulburari ale metabolismului matern. Dintre medicamente, hormonii androgeni (testosteronul) determina masculinizarea fatului de sex feminin, anomalii ale organelor genitale sau defecte cardiace. Este important de stiut ce contin acele anticonceptioanale si apoi, intreaba medicul! Intreruperea folosirii anticonceptionalelor sa fie facuta dupa terminarea unui "ciclu" adica dupa terminarea unei folii, pentru ca ciclul menstrual sa nu fie dereglat de o inrerupere brusca. S-ar putea ca o sarcina sa se instaleze dupa o perioada mai lunga de timp dupa intreruperea anticonceptionalelor datorita blocajului indus ovarelor de catre hormonii continuti in aceste pilule.

| puyshor a răspuns:

Asta e un lucru frumos, si mama mea la 38 de ani a nascut o fetita fara probleme, ea nu a luat inainte anticonceptionale ci a avut stirilet.acum depinde de starea ei de sanatate daca sunt riscuri