| brokxy a întrebat:

Mama mea a avut schizofrenie.(a murit) Se mosteneste? Daca aveti rude sau ceva ar fi de preferabil. Avea halucinatii si cred ca am inceput sa am si eu, dar nu ceva serios. halucinatii auditive. Ca: femeie plangand, strigand de durere.(Dar RAR) muzica cateodata! Dar se intampla foarte rar.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| Bondarel99 a răspuns:

Se cam mosteneste, dar nu e o regula. De obicei semnele ar trebui sa apara pana la varsta de 18 ani.

| Catrice a răspuns:

Da, se moștenește.
În ceea ce privește situația ta, oarecum depinde ce vârstă ai. Simptomele nu debutează deodată.

| SilentRain a răspuns:

Fugi la psiholog cât mai repede, mai încolo o sa fie și mai rau

| minrest a răspuns:

Schizofrenia NU se mosteneste, este o boala psihogena; asta insemna ca isi are radacina in psihicul pacientului. Se poate transmite totusi, catre rude apropiate, prin influenta, educatie, diferite tehnici de a confrunta situatiile deprinse de la persoana respectiva. Nu nu ai, banuiesc, 17-19 ani, varsta la care debuteaza schizofrenia. Mai este un tip, cu debut pe la 40 de ani. Mentine o igiena psihica buna, si nu ar strica sa inveti ceva psihiatrie. Succes!

| Donsavas a răspuns:

Nu se moștenește! Schizofrenia tine de gândire. Tu alegi modul în care gândești. Invata mult si cauta sa ai mai multa incredere in tine si vei fi imun in fata bolilor psihice.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Am o mătușă cu schizofrenie, copiii ei sunt trecuti de 30-35 de ani, nu au moștenit nimic.

| zăGhost a răspuns:

E ereditara. Trebuie sa mergi la un psihiatru. E posibil sa ai nevoie de antipsihotice deja. Cu cat avanseaza, e mai greu de tinut in frau.

| Teffan a răspuns:

Da, schizofrenia se poate moșteni.
Dacă deja ai astfel de halucinații auditive și știi ca mama ta a avut schizofrenie ar fi bine sa te duci la doctor din timp.

| Anna0111 a răspuns:

Din pacate sunt cazuri in care chiar se moștenește. Chiar și Marilyn Monroe a avut episoade de schizofrenie fiindcă și mama ei a avut. Mergi la psiholog sau psihiatru ca nu-i o rusine happy