| andreutza11 a întrebat:

Mama mea are unghia de la degetul mare, de la picior incarnata. Pana in momentul de fata a fost operata de 3 ori si tot nu i-a trecut. Ce solutii mai aveti ca sa ii treaca? Raspunsurile care sunt bune am sa le dau vot + la cel mai bun raspuns Fundita!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Din pacate, cresterea unghiei in carne nu se prea poate trata. Fiindca te operezi, iti scoate ungia crescuta prost, dar ea va creste la fel. Singura metoda (care nu este foarte sigura) este sa-si taie unghiile de la picioare des, cu mare atentie, sa nu permita cresterea si incarnarea coltului de unghie (cam o data pe saptamana cu o foarfecuta personala, bine ascutita si cu mare atentie).

| saymoon a răspuns:

Depinde de gravitatea problemei.In cazul in care este vorba despre un colt de unghie, se poate folosi o felie de ceapa, pusa compresa peste unghie si zona unde este incarnata, pentru a se inmuia locul. Dupa aceasta, dupa ce s-a inmuiat, ridici capatul unghiei si pui dedesuptul ei o bucatica de vata, care o tii acolo pana creste unghia.
Asta merge doar daca este vorba de o incarnare mai usoara, dar daca e mai grav, fiind si operata, nu ma pot baga cu sfaturile mele, pentru ca sunt de natura medicala, serioase, cum scrie si jos.
Numai bine si multa bafta in tratarea problemei mamei tale.

| OaNaDrAg a răspuns:

Si eu am avut o unghie incarnata si am facut operatie si mi-a trecut