Modalitati de tratament al chisturilor ovariene
Pe langa tratamentul alopat care se bazeaza pe tratamentul chirurgical si administrarea anticonceptionalelor (care, paradoxal, pot duce la formarea chisturilor dupa ce tratamentul a fost oprit), exista posibilitatea de a trata chisturile in mod natural cu remedii din plante medicinale.
In acest sens se pot folosi:
plante medicinale cu continut crescut de fitoprogesteron: zmeur, yam, vitex agnus castus.
plante cu actiune reglatoare asupra aparatului genital feminin: cretisoara, coada soricelului, galbenele, urzica moarta alba, batranis.
plante antiinflamatorii pelvine: napraznic, urzica vie, sanziene, traista ciobanului, cimbrisor, muguri de plop.
Se fac amestecuri din 5 plante, se pot lua sub forma de pulbere fina, sublingual cate 1 lingurita de 4 ori pe zi sau macerate la rece, cate 1litru pe zi.
Se mai pot folosi:
macerat glicerinat din mladite de zmeur, cate 50 de picaturi de 2 ori pe zi.
carpicon -supozitoare cu rasina de brad si propolis, cate unul pe zi.
baile de sezut cu coada calului si coada soricelului, cate 20-30min.seara la culcare.
Insa este de o mare importanta ca alimentatia sa fie naturala, de preferinta lacto-vegetariana. Cel putin pe perioada tratamentului, regimul Oshawa poate fi folosit cu succes alaturi de plantele medicinale. De asemenea reducerea stresului psihic este de mare folos, alaturi de o viata sexuala echilibrata si implinitoare.
Dar sa nu uitam ca in primul rand trebuie sa consultam un medic ginecolog care ne va pune diagnosticul, iar daca dorim sa alegem o solutie naturista pentru tratament, un medic fitoterapeut ne va fi de mare ajutor.
Cosmine iti spun sincer ca pentru asa ceva, pentru chist ovarian trebuie neaparat operatie. Coonvigeo