| Elena1234456 a întrebat:

Mama mea este racita de foarte mult timp (a fost toata vara). A incercat siropuri, medicamente, tincturi, ceaiuri... degeaba! Stiti vreo reteta naturista care ar putea-o ajuta? Stranuta si tuseste mereu si o ustura gatul. Poate vreo reteta de preparat sirop in casa...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
| AvalohAlyn a răspuns:

Incearca Baraka( e din ulei de chimen negru, plante), la mine a mers! Nu numai ca te scapa de raceli dar iti si intareste sistemul imunitar.Citeste un prospect pe internet.Multa sanatate.

| ღ..*Addelly*ღ.! a răspuns:

Numai cu injectii poate scapa

| miky_5469 a răspuns:

Draga SONIA eu cred ca nu s-a tratat cu ce trebuia si prin urmare nu s-a vindecat, iar daca nu imi zici concret ce medicamente a luat nu te pot ajuta, iar naturist nu cred ca va merge. S-ar putea acum sa fi ramas cu o tuse iritativa alergica si poate din cauza medicamentelor sa fi facut o candidoza.Deci revin-o cu amanunte sa te pot ajuta ( ce medicamente a luat si cat timp, cum este tusea?); astept mesajul tau daca vrei sa te ajut! Sanatate!

| scootsie a răspuns:

S-ar putea sa fie alergica la ceva, asa ca, trebuie sa mearga la doctor sa-i recomande antialergice de tip "Claritine"...Nu trebuie sa degenereze in probleme grave...Doctorul "stie tot"...

| bonny a răspuns:

Eu cred ca mai bine nu te-ai lua dupa rasp noastre si roag-o sa se duca la medichappy

| micurutza2005 a răspuns:

Dupa simptome nu cred ca e racita, raceala nu poate tine mai mult de 2sapt.maxim decat daca e pneumonie sau alte boli TBC-iste. stranutul tusea nas infundat sau cu secretii poate fi si de la o alergie daca zici ca e de toata vara e posibil sa aiba alergie de la ceva care e vara fructe, iarba, ceva din gradini etc.si de la o tuse din asta poate durea si gatul pentru ca e iritat, poate fi si un streptococ in gat si sa aiba frecvent manifestari de dureri de gat si raceli repetate sau amigdalele si polipii sunt inflamate. alergiile pot da manifestari foarte diverse si sa fie confundate cu raceala si daca e de la alergie nu trece cu toate siropurile si ceaiurile care le bea pentru raceala. imunitatea ei e scazuta in aceste conditii si trebuie sa ia multa echinaceea, imunogrip, pe baza de produse apicole, usturoi etc.sunt multe pentru cresterea imunitatii dar va trebui sa mearga mai intai la alergologie si sa faca niste teste mai amanuntite sa vada de unde vin simptomele de stranut etc.pentru ca altfel poate sa faca un astm bronsic sau alergic si il duce toata viata, deci repede la dr.alergolog si creste imunitatea cu produse de genul ce am scris eu mai sus.sanatate si mai scrie ce a-ti rezolvat.pa

| eni a răspuns:

Probabil are alergie.Si eu am patit asa. Am luat o gramada de medicamente dupa care injectii, si tot nu mi-a trecut.Pana colegul meu mi-a zis de alergie.Pana atunci nu am avut, habar nu aveam cum se manifesta.Incerca cu claritin e bun si nu provoaca somnolenta. Daca nu, poate fi si o raceala netratata.Atunci e mai rau.Multa sanatate!

| machupicchu a răspuns:

Probabil ca a fost la medic in scopul rezolvarii acestei "raceli"...
Din cele ce scrii, nu cred ca este o raceala simpla, ci mai degraba o raceala la bronhii(bronsita) caz in care ar trebui tratata cu mare atentie si seriozitate, pentru ca in caz contrar, in timp poate ajunge la astm bronsic.bpoc.In acest sens se face o spirometrie si radiologia aferenta.
In cazul in care la ORL i s-au facut analizele specifice(exudat faringian=un examen ce se recolteaza "din gat") si a urmat tratament corespunzator, ar trebui s-ai dispara semnele scrise...
In cazul in care nu are numic ORL... mergi la alergolog.
Dupa ce elimini aceste trei posibile cauze ale "racelii" scrise de tine, vei avea in mod sigur tratamentul indicat si eficient, dupa efectuarea caruia se va rezolva problema... iar in viitor va ramane cu o sensibilitate la frig(aer rece, apa rece, frig chiar si la picioare, inghetata, curent, etc.) de care va trebui sa se fereasca permanent.
sanatate si mergeti la control medical complet... iar pentru ajutor la tratamentul recomandat de medic, poti folosi miere cu muguri de pin, afine proaspete sau uscate+ceai din frunze si multe alte plante, despre care poti afla usor, pe internet.

| Nikita a răspuns:

Oscillococcinum 2/zi, se tin sub limba, maxim 5 zile inca 3 zile doza de intretinere

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Norofen

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De ce nu foloseste un purificator de aer salin? eu am folosit toata vara, m-a ajutat enorm. inainte, cand se schimba vremea, imediat stranutam si aveam febra. acum, insa, nu mai am nici o problema. nu zic mai multe lucururi, ca sa nu fiu acuzata de publicitate, insa acest purificator pe baza de saruri m-a ajutat mult. aici se afla mai multe informatii despre el, tot de aici se poate comanda: http://www.tehnica-medicala.ro/......oducts.php