Activitate fizica pe timpul zilei, o masa usoara inainte de somn si sa nu manance nimic cu 2 ore inainte de ora de culcare, un program stabil, sa mearga la culacare la aceeasi ora si sa se trezeasca pe cat posibil tot la aceeasi ora in fiecare zi indiferent daca e weekend sau nu, temperatura din dormitor sa nu fie nici prea mare nici prea mica, iarna undeva intre 16-20 de grade, vara intre 20-25. Fara televizor, cand se pune in pat sa fie timpul pentru somn, nu de uitat la televizor si fara cafea, deloc, sau energizante si fara dulciuri cu cateva ore inainte de ora de somn.
Pe langa toate astea, un ceai cald sau un pahar de lapte caldut pot sa-i faca bine. Daca macar jumatate din cele de mai sus le-ati incercat deja (dar nu pe rand, toate odata) si nu a functionat e cazul sa vada un medic.
Mama ta are nevoie sa mearga la medic, pentru ca astea sunt tulburari hormonale si are nevoie de niste teste medicale si tratament adecvat.
Eu am renuntat la cafea. Dimineata sa se trezeasca fortat devreme iar seara sa bea ceai de musetel. Unii zic sa tina sub limba putina sare amestecata cu putin zahar la culcare.
Hei imi pare rau dar eu nu cred ca am cu ce sa te ajut. Ar fi bine sa mergeti la un doctor.
Muzica de relaxare pentru somn de pe Youtube sau un ceai calmant inainte de culcare
MihaelaPetreus întreabă:
User252426 întreabă: