| catapanther a întrebat:

Mama mea vrea sa ia antibiotic fara recomandarea doctorului (fiind ca nu a mers la doctor) fiind ca este racita. Credeti ca face un lucru gresit? Mentionez ca numele antibioticului este Augumentin.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Stefan
| Stefan a răspuns:

Consider ca mama ta are o varsta si in mod normal stie ce face. Augumentinul este un antibiotic cu un spectru foarte larg, trebuie utilizat cu atentie la pacientii care prezinta probleme hepatice si renale. Augumentinul actioneaza asupra problemelor de respiratie [nas, gat, urechi]bronsite, pneumonie lombara, bronhopneumonie.

6 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Da, face un lucru gresit. Daca are cumva o viroza, Augmentinul nu va avea nici un efect bun, in schimb va avea efectele adverse obisnuite (mai ales hepatice) si isi va scadea efectul si data viitoare cand va avea nevoie cu adevarat de antibiotic, acesta va fi mult mai putin eficient.
Este posibil sa aiba o infectie bacteriana cu un germen sensibil la augmentin si atunci tratamentul sa fie eficient, dar nu are de unde sa stie asta.

| Awndre a răspuns:

Nu cred. eu iau antibiotice fara recomandarea doctorului, dar nu augumentinhappy.

| Lala20 a răspuns:

Nu neaparat. daca a mai luat antibioticul ala si stie bine pentru ce anume este util, atunci e Ok. Dar daca nu ii trece pana saptamana viitoare sa mearga la medic. Funda?

| Girl_5668 a răspuns:

Nuu

| ale91 a răspuns:

Depinde fiecare acum, eu am 19 ani si am luat augmentit ca am avut otita si dupa ce am luat augmentit am facut rosu in gat si mama a zis ca e de la el,,,

| ale91 a răspuns:

Scz augmentin big grin