Eeei, se mai intampla (am patit-o si eu de mai multe ori) - foarte important sa ai propiul tau set de manichiura altfel risti sa mai faci si alta data panaritiu...de preferat este sa mergi la urgente la chirurgie si te rezolva repede...altfel, fa un ceai de musetel si-l lasi la racit atat cat suporti de fierbinte - bagi degetul cu problema (intr-un recipient de preferat de unica folosinta) si-l tii 10 minute... apoi, cu un tifon steril apesi in lateralul unghiei afectate ca sa scoti puroiul acumulat / usuci degetul si-l ungi cu baneocin unguent si-l pansezi...mai poti pune si frunza de aloe peste unghie si pansezi...dezinfecteaza de fiecare data foarfecuta pentru unghii si pielite...
Incearca sa ti degetul cu problema ( panaritiu ) in apa cat mai fierbinte si cu cat suporti mai mult cu atat mai bine, daca nu rezisti prea mult incearca sa il bagi macar de cateva ori sub jetul de apa fierbinte, iar dupa ce ai efectuat operatiunea asta pui pe o compresa rivanol si il aplici pe locul respectiv, ai grija ca pansamentul sa fie tot timpul imbibat foarte bine in rivanol ca sa inmoaie degetul si sa ajunga ca pielea sa se increteasca si sa fie bine inmuiata! Asta faci in ptima zi, iar a doua zi pui un plasture cu compresa cu betadina! Te sfatuiesc daca vrei sa scapi repede sa iei eritromicina 2 tb la 8 ore si diclofenac 1 cp la 12 ore! Daca ai sa faci cum iti zic garantat in 2-3 zile nu mai ai aproape nimic iar durera sunt convinsa ca te va lasa pana seara...incearca si ai sa vezi ca va fi bine! Sanatate!
Afectiunea se numeste panaritiu... poate fi cauzata de un mod vicios de ati taia unghiile sau poate fi cauzata de un safilococ (stafilocucul auriu-staphylococus aureaus) dar in cazul tau cred ca e de la taierea necorespunzatoare a unghiilor... iti recomand sa te duci la doctor de familie iti da trimitere si te duci la chirurgie si rezolvi ca in 10 min daca e liber chirurgul si fara prea multa durere. sanatate si numai bine
Dermatologia e solutia! Du-te repede pana nu se agraveaza, si altadata nu te trata dupa capul tau.Pana atunci pune rivanol.
Este posibil sa-ti fi ramas coltul unghiei si sa se fi infectat, sau poate unghiera nu a fost dezinfectata, mai ales daca a fost utilizata de altcineva inainte. In mod normal, daca a fost o infectie usoara si a facut puroi dupa care a erupt, ar trebui sa survina si vindecarea, puroiul fiind celulele albe care au anihilat bacteriile.
Ai facut un panaritiu si trebuie sa-l tratezi ca atare...Nu este vinovata mama ta, asa cum lasi sa se inteleaga, pentru ca trebuia ca tu sa ai grija de igiena personala... Dar, daca tot s-a intamplat, pune antibiotic pe rana, gheata, si daca nu cedeaza, mergi la doctor... Dar eu, am avut panaritiu, l-am curatat cu ustensile sterile si am ramas cu degetul intreg, in timp ce, o colega de-a mea, a mers la doctor si de la atata curatat, a ramas cu jumatate de deget... Igiena, sterilitate si antibiotic...Vei reusi!
Ai panaritzu, apa calda, spirt, foarte important rivanol, vata imbibata in rivanol(se gaseste la farmacie, costa vreo 5 lei maxim, si are culoarea galbena) sa te speli cu mult mult sapun, ca daca e cu praf vai de noi
Du-te la un doctor (si daca poti sa-mi dai raspuns castigator iti multumesc moooolth sti u fundita aia
De ce tai mai cu parfum? acolo se infecteaza mai rau? incearca la un dermatolog...@gabiloi da tie cand te intreaba omu de sanatate tu ii zici sa iti dea funditaunde a ajuns lumea noastra...imi pare rau de tine... of ce am facut la propria noastra lume!
Salut LoVe. Am avut si eu aceeasi problema, la degetul mare de la piciorul stang. Am stat foarte mult timp cu el asa, pana cand am pus antibiotic, dar am luat si "pe gura". Acum aproape mi-a trecut, iti recomand sa nu stai cum am stat eu pentru ca s-ar putea sa faci cangrena. Inseamna ca degetul ti se va negri iar infectia s-ar putea duce in organism, si numai ai ce face. Incearca sa nu te lovesti sau sa nu porti incaltaminte stramta. Vezi daca reusesi cu antibiotice, vai.si nu uita de cloramina sau apa oxigenata, ca sa dezinfectezi.
Ai grija si tu cum iti tai unghiile data viitoare si nu le mai taia din carne ca iti poate da sangele
Si mama a patit asta. A durat ceva timp pana am convins-o ca ar trebui sa consulte un medic si de aceea, fiind tarziu, au operat-o la picior. I-au curatat degetul, si i-au taiat 3 mm din unghie.
Din pacate, a mers la spital chiar cand am avut eu tezele unice. Aveam multa treaba, ma culcam tarziu si apoi mergeam la examene.
Tu nu ai mentionat la ce deget te-ai ranit. Daca te-ai ranit la mana nu sunt sigura ca este la fel de grav, insa nu se merita sa risti. Trebuie sa te grabesti sa mergi la medic, pentru ca daca nu este prea tarziu, se poate trata cu medicamente...
Bună.
Mare greșeală ai făcut când ai introdus vârful foarfecii în "carne".
Niciodată nu se dă cu spirt pe o masă de puroi, și ca să te asiguri că "rezolvi" infecția ai mai dat și cu parfum. Știi ce mai trebuia: o flacără și te rezolvai instantaneu.
Pe locul afectat trebuie să cureți cu apă oxigenată (încearcă să deschizi un pic plaga și să apeși ușor pentru a elimina masa de puroi, deși în mod normal nu se face comprimare în astfel de situații, ci se face o mică incizie prin curățare din centru spre exteriorul plăgii), apoi o compresă cu rivanol și pansezi degetul. După 24 de ore, repeți procedura. În completare trebuie să iei și un antibiotic pe cale orală: ampicilină, penicilina v, oxacilină, etc.
Și tot în mod normal trebuia să mergi la chirurgie pentru toaletarea plăgii și prescrierea unui antibiotic.
Pe viitor, mama ta să nu îți mai taie așa de profund unghiile, colțurile se taie un pic, apoi se pilesc cu o pilă subțire pentru unghii fragile. Forfecuța care o folosești, înainte de utilizare, o cureți cu spirt, după ce s-a încheiat tăiatul unghiilor te speli cu apă și săpun și te dezinfectezi cu spirt.
Stau și mă gândesc, oare mama ta nu cunoaște unele reguli de îngrijire medicală? De ce te-a lăsat să faci aceste lucruri care nu au făcut altceva decât să agraveze și mai mult infecția. Bine, nu cunoaște tehnici medicale, dar trebuia să te ducă la un medic (de familie!)?!?!
Afecțiunea ta se numește panarițiu.
Mare grijă pe viitor, poți rămâne și fără unghii. Doamne ferește!
Sănătate.
Pa, pa.
Si eu am aceeas problema la degetul mare de la stangu e vanat intr-o parte umflat. M-am spalat cu apa oxigenata mi-am dat cu baneocin si cam degeaba... aaa mai imi iesea ceva galben si apoi se intarea sa fie puroi?
la doctor nu ma duc ca a murit o vecina tot din cauza asta ca nu erau aparatele sterile