| Carla01 a întrebat:

Mănânc multe mere,îmi plac mult,adică toate fructele îmi plac dar mere mănânc cu grămada laughing,ştiu că e bine să mănânci fructe şi legume, dar eu cred că exagerz adică mănânc cel puţin 10 mere pe zi plus alte fructe plus legume, ideea e că mănânc mere unul după altul si mă simt balonată cam tot timpul.Egreşit să mănânc aşa, care ar fi numărul normal de fructe consumate zilnic?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
15 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Un pic exagerezi, dar dacă nu reuşeşti să scazi din cantitate, măcar încearcă să le mănânci pe stomacul gol, preferabil dimineaţă.

Elianna
| Elianna a răspuns:

Prea multe cruditati te baloneaza. Si daca mamanci fructele dupa ce ai servit masa, ele se digera mai repede decat alimentele si stau in intestin dupa celelalte alimente care se digera greu si fermenteaza, putrezesc, iar efectul este contrar celui asteptat.Fructele se mananca pe stomacul gol.
Merele in sine nu au ce rau sa-ti faca decat modul de consumare.
https://ceicunoi.wordpress.com/......oasa-s48/.
Am admirat intotdeauna pe cei carora le plac merele! Sunt foarte sanatoase.Eu ma chinui ca sa mananc un mar! In schimb mananc visine cu kilogramele! Fiecare cu ...pasaricile lui alimentare.

| MihaelaDart a răspuns:

Balonarea o ai de la fructe, este normala sa o ai. Si nu este deloc rau ca mananci, chiar te felicit ca poti manca sanatos! Eu nu prea ma omor dupa mere, imi plac, dar... cand le am mananc unul si de restul uit de ele.

Pentru balonare poti lua carbune medicinal. Merele si restul fructelor mancat in cantitati foarte mari poate cauza hiperaciditate gastrica.
Eu sunt o mancatoare de 2-3 kg de banene zi de zi laughing si citrice, de la astea nu ma pot opri si patesc la fel, balonarea ori deranjat la stomac. Mai fac pauze de 2-3 zile pana imi revin si iar imi iau obiceiul de a manca big grin.

Oricum merele sunt unele dintre fructe care sunt bune pentru o dieta de a slabi, sunt foarte bune pentru a avea o respiratie curata, taie pofta de mancare, ajuta digestia, scade nivelul colesterolului.
Recomandat chiar cat si la diete sa nu se depaseasca 1, 5 kg/zi. Tu la 10 mere stai bine big grin.

| Simon a răspuns:

Dap, chiar faci exces de mere happy. In primul rand nu este indicat sa mananci mere seara, mai ales inainte de culcare, sunt foarte acide, vei ajunge sa ai probleme cu stomacul. Incearca sa mai reduci din ele. Nu cred ca exista o valoare, sa poti spune ca e bine sa mananci 3 mere pe zi, 2 pere, si 5 cirese laughing. Toti suntem diferiti, unii mai rezistenti decat ceilalti. Dar tu deja simti ca acest exces nu-ti face bine...deci este destul de clar ce ar trebui sa faci. Toate bune!

| RAY a răspuns:

Manca cativa biscuti

| relian a răspuns:

Nu stiu ce maninci tu dar eu maninc daca asa putea nu 10 maninc 10 kg si nu asa toata ziua le maninc pe toate daca as avea.Bine ca iau dar fructele is mai scumpe ca si carnea si dau faliment de aia o iau mai usor.Nu cred ca e ceva naspa sa mainci nici nu dauneaza, cel putin daca tu te simti bine nu vad ce probleme ar fi.Numai sa consumi din placere nu doar asa ca is sanatoase doar pentru asta.Mie de ex imi plac nici nu-s curios ca sunt sau nu sanatoase.Eu nu cred ca e vreun nr ce le poti minca sa fie bine.Atunci cand nu mai poti nu mai maninci.Nu am auzit pe nimeni sa pateasca ceva la mincat de fructe sau legume.Dar stiu sis eu ar fi bine sa intrebi un medic sau nutritionist ceva.

| anonimg a răspuns:

Nu este bine sa mananci multe fructe.
http://www.evz.ro/obsesia-care-i-a-adus-moartea-lui-steve-jobs-1039177.html
"În cele din urmă, Jobs a fost răpus de cancer pancreatic, iar unele voci din lumea medicală dau vina pe devotamentul său pentru fructe. Fructoza conținută de acestea are un indice glicemic mare care suprasolicită ficatul și pancreasul, contribuind totodată la apariția cancerului de pancreas. Un studiu publicat în 2007, în Jurnalul American de Nutriție, a găsit legături directe între acest tip de cancer și consumul excesiv de fructe și suc de fructe, fructoza fiind sursa de bază pentru aceste celule canceroase."

| CuriousStuff a răspuns:

Daca nu te stii cu probleme de stomac dieta asta cu mere nu o sa-ti faca niciun rau. Cum a zis cineva mai sus, balonarea e de fructe. Daca vrei sa scapi de balonare pe cale naturala poti sa mananci pop-corn (dar de ala simplu, fara branza sau mai stiu eu ce)
Multa sanatate.

| Clorox a răspuns:

Eu nu vad nimic anormal, felicitari, doar sa nu mananci mai mult decat poti duce!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna,iti zic doar ca excesul strica intotdeauna, urmareste echilibrul.Deduci tu ce e de facut big grin

| MeForeverAlone a răspuns:

Medicul spune că nu ar trebui să mănânci mai mult de 7 fructe pe zi, așa că limitează-te la atâtea. E bine să mănânci un fruct cu o oră-două înainte de masă ( merele sunt bune, curăță stomacul) și seara dacă îți este foame. Dar nu e bine să exagerăm, pentru că și merele conțin zahăr, poate la fel de mult ca o banană dacă este un măr mai mare.
Însă ca să scapi de balonare ai putea să faci niște exerciții pentru tonifierea abdomenului, pentru că e bine să folosești la ceva toate proteinele acelea și energia care îți intră în corp.
Sau ai putea pur și simplu să mergi la farmacie și să cumperi pastile pentru balonare.

| GreenVoid a răspuns:

Fereasca Dumnezeu.Esti sparta?

| Jimtheghost a răspuns:

Ar trebui sa mai scazi din numarul asta, nu e bine nici prea putin dar nici prea mult. Si ai grija sa nu mananci merele cu tot cu seminte.

| CătăflorinelXdddd2003 a răspuns:

E bine sa mananci multe fruce si legume, asta nu inseamna ca trebuie sa mananci intruna pana nu mai ai nici aer, mananci cat "iti pica bine". Sper ca te-am ajutat :*

| Maria_Ana_1999_5uIc a răspuns:

E foarte bine sa consumi multe fructe. E ok cate mere mananci. Un mic sfat ar fi sa mananci si putina carne zilnic