Ceea ce vrei sa spui de fapt e ca nu conteaza doar numarul de calorii, ci si procentul de grasime, proteine si fibre din alimente. Zaharurile se absorb mult mai repede, de aici si senzatia de foame mai rapida.
Nu e chiar acelasi lucru, fiindca o salata o sa-ti umple stomacul si o sa-ti tina de foame vreo 4 ore, pe cand ciocolata se va duce intr-o ora si iti va fi foame. Iar infometarea determina organismul sa retina absolut tot, sa depuna ca depozit tot ce-i dai.
Evident ca e foarte important ce mananci. Nu de alta, da' risti sa te trezesti cu o tona de celulita dupa dieta. Sau sa nu slabesti deloc.
Categoric NU! Iti spun sigur sigur ca nu e acelasi lucru. Gratarul(sa zicem ca e de pui) are proteine si putina grasime si salata fibre si vitamine, pe cand o ciocolata e plina de margarina(grasime) si zahar(care iarasi, fara miscare si prea mult, se stocheaza in muschi ca grasime). Stiu sigur sigur de la un curs de nutritie foarte fain la care am fost. S-a facut un experiment cu un soricel, nu mai stiu ce i-au dat sa manance de nu mai tin minte cate calorii, 600 sa zicem, nu conteaza. Conteaza ca avea o greutate normala si dupa aia i-au schimbat dieta, dar i-au calculat tot 600 de calorii numai ca in alea 600 venea un aport mai mare de grasimi si s-a facut grasun. Dupa aia i-au dat iarasi de 600 de calorii ce ii dadeau inainte sa se ingrase si a slabit la loc. Tot la cursul de nutritie ne-au vorit si de experimentul acesta. Nu e acelasi lucru si din prmele randuri pe care le scrisai, sunt sigura ca intelegi unde este marea diferenta.
Nu pot sa-ti dau un raspuns exact dar te pot ajuta cu acest link legat de numarul de calorii al fiecarui aliment in parte. http://calorii.oneden.com/
Numarul de kcal nu conteaza, dar ai grija, ciocolata. Cine stie unde se deupune. Am o sora de 20 de ani si ea se intreaba chestii d'astea. Si tot ea gaseste raspunsul. Sper ca te.am ajutat.
Cristi_3697 întreabă: