anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Mâncarea proastă are efecte nocive asupra energiei umane?

Poate ea, dusă/mâncată la/în extrem să scadă energia unui om?

Dacă reiei un program de hrană sănătos, energia se poate reface/crește?

Recomandați ceva medicamente pentru energie. Psihiatrul poate da astfel de medicamente sau unele mai puternice chiar decât cele luate fără prescripție medicală?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| relian a răspuns:

Orice in exces este daunator pentru organism, chiar si apa, daca bei prea multa apa, poti chiar muri.
Concluzia? Normal ca diminuiaza si energia, orice dezechilibru, defectiune a unei piese din organism, atrage dupa sine si pierderi de energie.
Zahar in cantitati mari primul lucru te ingrasa, laughing daca nu iti pasa cum arati, atunci gaba laughing Chestia ca iti afecteaza nu stiu ce organe, direct nu, dar indirect da.
Zharul nu afecteaza pancreasu, pentru ca zaharul ajunge in sange nu in pancreas, ajunge in ficat, toate bune daca toate piesele fctioneaza normal.
Insulina secretata de pancreas, duce o parte din zahar in celule, daca e prea mult, vine ficatu si il depoziteaza in el si in muschi, iar daca si asa e prea mult, intra in tesutu adipos si o sa te pricopsesti cu centuri de siguranta laughing
Daca si asa e prea mult, atunci apar probleme, ca nu mai e loc unde sa fie depus, si apar deja probleme de depozitare de parcare laughing Gata ma bag la somn, ia-o mai usor cu toate ca e mai sanatos.

Nu te-ai imbolnavit de fiere si ficat de la zahar, probabil ai mostenit piese slabe, dupa un numar de ani incep deja sa isi arate uzura.
Asta e omu, sintem asa cum am vrut, asa cum am avut grija de noi ca specie.

35 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Mancarea proasta strica organismul.
Energia se produce prin prelucrarea alimentelor consumate.
Nu exista "medicament pentru energie".
Psihiatrul doar te poate convinge sa mananci sanatos.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

1. Da. 2. Da. 3. Da. 3. Nu cunosc medicamente pentru energie. 4. Nu poate.

| anonim_4396 explică (pentru sadrian46):

Deci spuneți că nu psihiatrul dă medicamente pentru energie? Why?! Păi și atunci către ce medic ar trebui să mă îndrept pentru așa ceva?! sad happy

| blackann a răspuns (pentru anonim_4396):

Pentru energie iei vitamine, alea se elibereaza fara reteta. mergi si cere la farmacie. si poti sa mergi si la endocrinolog.

| anonim_4396 explică (pentru blackann):

Am casa plină de vitamine, dar sunt apă de ploaie sad și mie, crezi că vitamine îmi trebuie la ce poftă de mâncare am? :/
Dar mulțumesc, oricum. happy

| blackann a răspuns (pentru anonim_4396):

D-aia am recomandat si endocrinologul, sa ti recomande el inlocuitor.

| sadrian46 a răspuns (pentru anonim_4396):

Fiindcă psihiatrul se ocupă de nebuni. Iar acestora, nu energia le lipsește. Să nu te îndrepți către medici. Ce temperatură ai? 36, 5? Asta înseamnă că ai energie. Așa că, sstabileșște mai clar ce îți lipsește, și cum se numește.

| anonim_4396 explică (pentru sadrian46):

God! Alt domn psiholog pe TPU, dar iar îmi ghicește gândurile? happy
Se numește motivație, domnule Sadrian. Motivație! Și îmi știu foarte bine toate stările și defectele. sad Dar simt că nu mă pot ridica din pat și să fac, ohoo, dacă ați știi de fapt câte proiecte și chestii zac în mintea mea sad dar nu le pot pune în aplicare și totul e din cauza că nu mă pot ridica din pat sad de aici problema cu energia, simt că totuși acolo deep, psihic nu am ce trebuie, știu că o Planetă întreagă vociferează treaba cu "Nu există nu se poate, doar nu vrei!". Știu și că o să aprobați această afirmație, dar eu una simt că nu pot. Iar omul când încearcă până la urmă o viață întreagă să tragă de el și a zis auch, simte că e momentul să încerce altfel, adică speram că psihiatrul să mă rezolve. Cafea începusem să beau cu ibricul, dar nu nimic și acum nici nu mai pot consuma cafea că am alergie la ea. Speram să mă mai ajute psihiatrul și poate ceva din astea de la drogherie, mai ușoare decât drogul în sine. Ca și mantre, realizați că am citit toate citatele, am casa plină de cărți motivațioanale, am ascultat toate poveștile cu dăștia săraci sau care au reușit ei din nimic, dar nimic la mine nu a mișcat. Ba sincer, la mine mișcă mai mult, ceva în mine, oamenii răi, dar nici ăia nu mă ajută pe termen lung ci doar câteva zile, cât am nervi și fac ceva ca să uit de lumea rea.

| sadrian46 a răspuns (pentru anonim_4396):

Interesant profil psiho. Religia îi leagă, îi unește pe oameni. Ai încercat?

| Mosotti a răspuns:

Poti sa mananci tu si pietre ca daca nu te reglezi sus, nu merge.
Psihiatru impreuna cu psihologul sunt de competenta sa rezolve asta, nimic altceva.

Sa mananci sanatos este ok asa pentru altele, e bine oricum.
Tu de la psihic sau/si low tiroida ai asta.
Nu te mai amagi, ca fugi de problema ta de fapt, dar o iei cu
tine oriunde ai fugi, iar asta nu rezolva problema.

Du-te la medic zi problema vezi ce zice, daca e de tratat sau ce zice, zici ca la psiholog n-a mers.
Te duci la endoctrinolog si urmeaza trat si de tiroida.
Te duci la analize si iei THS si FT4 ca sa vezi tiroida cum este.
Fa ceva dar ce trebuie, nu orice dar care nu ajuta doar sa nu accepti ca ei probleme sus.

Eu unu recunosc ca am un stop de probleme sus si am incercat sa le rezolv.

| anonim_4396 explică (pentru Mosotti):

Păi sus, claaaar am probleme, dragă Mosotti laughing) din astea mari rolling on the floor) mansarda mea e plină, mai ales când nu pot să dorm noaptea laughing) și eu de obicei tocmai laughing) că dorm mult laughing) al naibi de mult laughing) dar mai am zile când efectiv nu pot dormi :/
Da, de TSH știu că trebuie făcut, dar nu am mai fost la medic de 1 an, chiar acum în martie, fac anul de când am fost la un medic endocrinolog și ăla mi-o zis că să revin la el cu alte analize peste 3 luni, că în funcție de cum se reglează, îmi ajustează dozajul de pastile, iar eu nici acum nu am mai fost laughing) iau până și pastilele ca după ureche, dar bine că nu prea le iau, că îmi e lene și dimineața vreau să mănânc ori nu am timp laughing) deci le iau doar când îmi mai amintesc de ele laughing)

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Normal ca ai probleme la bujie, pai du-te la medic, nu neglija, ca poate si de acolo ai starile astea sau macar partial si de acolo.

| GabiDumitrescu a răspuns:

1. Logic.
2. Dooh.
3. Dooh.
4. Ti-ai raspuns mai sus. Nu ai nevoie de medicamente.
https://en.wikipedia.org/wiki/Super_Size_Me - musai sa vezi documentarul asta.

| relian a răspuns:

Vrei energie, te simti slabita, etc? Baga o perfuzie, apoi o sa te simti minunat.
Energie iti da zaharul,mai exact glucoza.E ceva chimie, nu poate doctorul sa iti recomande nimic, poate sa ti se ataseze o baterie ceva laughing
Eneregic esti asa cum ai fost, iesit din fabrica. Energia se produce in celule, mai exact in mitocondrii si nu tine ce maninci, ori ca este mincare sanatoasa sau de alta natura, conteaza ca acolo sa ajunga glucoza.

Daca inainte aveai energie si acum ti se pare ca esti mai lesinata, ai putea avea ceva probleme, deci consulta un medic, vezi insulina si alti hormoni daca is pe acolo cit trebuie, daca isi fac treaba etc.

Ca idee, glucoza din sange ajunge la celule, dar afara, in afara celulei si trebuie sa patrunda in interior. Fara sa fie ajutata de insulina nu poate patrunde, ceva gen insulina este un fel de usier, deschide usa, deschide lacatul de la usa, asa ajunge glucoza in interiorul celulei, acolo se combina cu oxigenul si vezi tu ce rezulta, ai facut la chimie.

Cred ca rezulta ceva apa, bioxid de carbon si energie. Apa si bioxidu is eliminate, energia folosita.

Cam asta e mecanismu in mare.

Pilule sa iti dea energie, stiu si eu, or fi, dar alea te ajuta daca sistemele tale is normale, daca functioneaza normal.
Asa si daca bei un redbul ar trebuie sa te simti mai energica.

Cel mai indicat e sa mergi la un medic ceva.

| anonim_4396 explică (pentru relian):

Păi da, am probleme cu tiroida laughing Deci de aici totul probabil, mai ales că trebuie să iau pastile, dar nu prea le iau laughing
Zahăr bag cu kilele rolling on the floor)) mănânc mult dulce și multă ciocolată rolling on the floor))) dar m-am îmbolnăvit din cauza asta (pe fiere/ficat) și de aici și întrebarea laughing) voiam să știu dacă mâncarea nesănătoasă/zahărul au efecte asupra energiei umane laughing) că nocive știu că sunt laughing) dar voiam să știu dacă pot diminua și energia laughing)
Aia cu gena e iar true laughing) cred că dacă ți-e dat să fii melc, mori melc. Dacă ți-e dat să fii legumă, mori legumă.

| relian a răspuns (pentru anonim_4396):

Orice in exces este daunator pentru organism, chiar si apa, daca bei prea multa apa, poti chiar muri.
Concluzia? Normal ca diminuiaza si energia, orice dezechilibru, defectiune a unei piese din organism, atrage dupa sine si pierderi de energie.
Zahar in cantitati mari primul lucru te ingrasa, laughing daca nu iti pasa cum arati, atunci gaba laughing Chestia ca iti afecteaza nu stiu ce organe, direct nu, dar indirect da.
Zharul nu afecteaza pancreasu, pentru ca zaharul ajunge in sange nu in pancreas, ajunge in ficat, toate bune daca toate piesele fctioneaza normal.
Insulina secretata de pancreas, duce o parte din zahar in celule, daca e prea mult, vine ficatu si il depoziteaza in el si in muschi, iar daca si asa e prea mult, intra in tesutu adipos si o sa te pricopsesti cu centuri de siguranta laughing
Daca si asa e prea mult, atunci apar probleme, ca nu mai e loc unde sa fie depus, si apar deja probleme de depozitare de parcare laughing Gata ma bag la somn, ia-o mai usor cu toate ca e mai sanatos.

Nu te-ai imbolnavit de fiere si ficat de la zahar, probabil ai mostenit piese slabe, dupa un numar de ani incep deja sa isi arate uzura.
Asta e omu, sintem asa cum am vrut, asa cum am avut grija de noi ca specie.

| Emma30555 a răspuns:

Energia ți o iei din somn de calitate, activități fizice sau activități plăcute, sau vitamine energizante. Mâncarea e indicata sa fie sănătoasă și cantități moderate

Răspuns utilizator avertizat
| blackann a răspuns:

Da si da.

evident ca medicamentele cele mai puternice nu sunt eliberate fara reteta.

| anonim_4396 explică (pentru blackann):

Trist :/ dacă ar răspunde și psihiatrul de la mine din oraș, poate aș afla și eu dacă poate să-mi dea ceva :/ laughing)

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mancarea proasta, da are efecte nocive asupra sănătății* umane, pentru ca de multe ori consumând toxicitati, ne îngreunează viata. Sa scadă energia unui om - nu știu ce sa spun, mai mult decât ca este nesănătos sa mănânci mancare de proasta calitate. Cat despre medicamente, poți cauta pe internet ca sunt destule medicamente naturiste, însă cel mai bine de întrebat la medicul de familie înainte și farmacie.

| EliLeli a răspuns:

Da,.
Despre medicamente nu stiu.

| cruceLaGatDunhillLaBot a răspuns:

Energia inseamna somn fata mea, Domnul fie cu tine.

| anonim_4396 explică (pentru cruceLaGatDunhillLaBot):

Păi dorm, sincer chiar dorm, dar dorm foarte anapoda. O zi da, o zi nu, altele dorm cu zilele, altele nu laughing Să fie și haosul ăsta al somnului de vină pentru energia mea șubredă?
Dar sunt și zile / nopți din astea în care nu poți să dormi, pur și simplu, pentru că ai gânduri, gânduri mii. Gânduri random despre orice. E crunt uneori. :/

| cruceLaGatDunhillLaBot a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, o spovedanie sub patrafirul meu te va scapa de toate bolile diavolesti care s-au napustit asupra ta fiica mea.

| anonim_4396 explică (pentru cruceLaGatDunhillLaBot):

Bine că mi-ai amintit laughing nu m-am mai spovedit de vreo 2, 3 ani cred :/ sad

Ar trebui să mă duc laughing)

Tu ești preot sau de ce zici că m-ai spovedi? happy

| cruceLaGatDunhillLaBot a răspuns (pentru anonim_4396):

Dupa cum reiese din poza mea de profil, poti trage concluzia singura, fiica mea

| marniii a răspuns:

Da, normal
De asta mancam, ca sa avem energie.
Nu merge medicament pentru energie. Am luat multe, sunt placebo. Doar cafeaua e un stimulent natural bun.