Acelasi raspuns pe care l-ai dat tu acum l-am auzit la multe persoane.
Nu se compara un salam cu un mar indiferent cate ingrasaminte si insecticide s-au aplicat acelui mar. Pentru ca marul oricum va filtra.
Deci daca in zilele noastre multe produse au adaosuri cu E-uri, trebuie sa le alegem pe cele cu mai putine e-uri.
De ex un produs rezista in timp, fara coloranti si aromanti.
Si in loc de un suc cu culoare, e mai simplu sa alegi un suc fara culoare(sau chiar apa)
In loc de o supa la plic poti opta pentru o supa facuta acasa.
In loc de cartofi prajiti poti alege cartofi fierti si tot asa.
Chiar si tigarile. Nu se compara tigarile cu un continut mare de nicotina si co2 cu tigarile cu un continut mic de nicotina si co2.
Deci putem evita e-urile chiar si in era e-urilor daca ma intelegi. P[utem manca si sanatos, si chiar mai ieftin.
Nu, eu mananc cu cutit si furculita, si pentru cultura ta generala 98% din produsele pe care le consumam contin e'uri, toata lumea mananca e'uri doar ca nu toti le mananca constient.
Da,nu imi pasa de sanatate, si nu pot oferi decat un deget calduros celor ce sar in stanga si in dreapta cu sfaturi despre cum ar trebui sa mancam.Fiecare baga in gura ce vrea, fie ca e ruccola, salam cu 20 de E-uri cancerigene, sau madulare.Si,mai bine sa mananc cat se poate de gustos si nesanatos, decat sa o ard pe legume, fara niciun gust, care si alea au E-uri ascunse, de nu stii sa le denumesti odata ce duci leguma/fructul la un test chimic.Mai bun un E declarat, decat unul ascuns in rahaturi bio, servite drept alimente recomandate.
Hehe, ma amuza oarecum intreabarea acesta?
Spune-mi si mie, te rog, ceva ce nu are euri in ziua de azi, cand se produsele eco se dovedesc a nu fi chiar asa de eco, sau produse "romanesti" dar fabricate in alte tari?
Nu m-as mira daca si painea ar avea euri, dar are si ea ce o avea, din cate am auzit despre codex alimentarus.
Exact, raul este peste tot, tot ce putem face este sa il alegem pe cel mai mic.
Acelasi raspuns pe care l-ai dat tu acum l-am auzit la multe persoane.
Nu se compara un salam cu un mar indiferent cate ingrasaminte si insecticide s-au aplicat acelui mar. Pentru ca marul oricum va filtra.
Deci daca in zilele noastre multe produse au adaosuri cu E-uri, trebuie sa le alegem pe cele cu mai putine e-uri.
De ex un produs rezista in timp, fara coloranti si aromanti.
Si in loc de un suc cu culoare, e mai simplu sa alegi un suc fara culoare(sau chiar apa)
In loc de o supa la plic poti opta pentru o supa facuta acasa.
In loc de cartofi prajiti poti alege cartofi fierti si tot asa.
Chiar si tigarile. Nu se compara tigarile cu un continut mare de nicotina si co2 cu tigarile cu un continut mic de nicotina si co2.
Deci putem evita e-urile chiar si in era e-urilor daca ma intelegi. P[utem manca si sanatos, si chiar mai ieftin.
Cam Da! Dar nu te lua după mine! Deoarece nu este bine! Dar asta e dacă nu mă pot abține.
Pai... aproape toate almientele pe care le gasim in comert (piate, brutarii, patiserii etc.) contin e-uri deci e aproape imposibil sa la ocolesti. Cei care vand anumitul produs de obicei mint si nu spun ca contine e-uri si alte de-astea, nici pe ambalaj nu prea scrie. Le poti evita daca cultivezi/cresti/prepari singur alimentele dar putina lume are cum sa o faca. Oricum, bafta cu mancatul!