| Dmitrie10 a întrebat:

Mansturbarea si ejacularea este daunatoare sanatii? Ce consecinte poate avea? Este legata ceva cu impotentia?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Masturbarea este normala si necesara in adolescenta. Cu conditia sa nu se faca abuz. Adica sa debuteze pe la 14-15 ani si sa nu depaseasca 2-3 episoade (maxim) pe saptamana.
Abuzul determina diferite forme de impotenta: de obicei ejaculare precoce, dar si imposibilitatea ejacularii, imposibilitatea mentinerii erectiei suficient timp pentru un contact sexual satisfacator, scaderea libidoului. Explicatia e simpla: unii barbati folosesc masturbarea ca un inlocuitor facil al sexului: nu trebuie sa faci curt unei femei, nu e nevoie de preludiu, poti termina in 10 minute si gata. In mod normal, masturbarea trebuie folosita ca metoda de cunoastere a corpului: care este ritmul cel mai placut, cum poti sa te abtii si sa-ti controlezi ejacularea ca vrei tu.
Ejacularea in sine nu este daunatoare sanatatii sau potentei.

18 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Anonim, sunt credincioasa si STIU ca masturbarea este un pacat. Pe care de altfel l-am marturisit cu sinceritate la spovedanie.
Dar sunt medic si STIU ca toate studiile medicale si psihologice au demonstrat ca persoanele care nu se masturbeaza niciodata un adolescenta au probleme psihologice/pshice. Fie au anhedonie, fie schizofrenie, fie pur si simplu sunt persoane izolate, care isi reprima instinctul sexual si placerile sexuale.
Ca medic spun ca masturbarea este necesara si normala si tot ca medic spun ca trebuie folosita cu discernamant.
Sa stii ca un partener normal va invata, ajutat de tine, cum si unde sa te atinga. Este demonstrat ca viata sexuala a unui individ care isi stie ritmul si punctele erogene este mult mai buna decat a unuia care si le cauta pe bajbaite. Un om care-si cunoaste propriul corp si reactiile lui va sti si cum sa primeasca si cum sa ofere placere sexuala. Dar, sa stii, ca aici atingem alt pacat: placerea sexuala. Fiindca Biserica Crestina sustine sexul numai pentru procreere si nu pentru placere (alt pacat marturist al meu).

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Alexeanca, noi stim ca tu ai niste probleme cu mine. Las-o balta, te rog.
In primul rand nu cred ca ti-ai intrebat parintii, iar daca i-ai intrebat, ei au demonstrat ca nu sunt la curent cu problema.
In al doilea rand, esti prea indarjita si nici macar nu ai citit cu atentie raspunsul meu. Am spus ca m-am spovedit si evident ca nu am mai repetat pacatul (fiindca nu mai sunt adolescenta, sunt femeie maritata si am o viata sexuala satisfacatoare).
In al treilea rand, de ce nu poti da tu raspunsuri normale, la subiect, fara legatura cu raspunsurile mele?
In fine, nu conteaza, doar ca evident nu ai dreptate. Dar asta nu te impiedica sa vorbesti.
Uite, pentru toata lumea, un articol de cultura generala:
http://en.wikipedia.org/wiki/Masturbation

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Anonim, te invit si pe tine sa citesti articolul. Si stii care este culmea, am avut o relatie foarte buna cu bunica mea si mi-a spus, la un moment dat ca toate fetele de la internat incercau macar o data asta.
Ma rog, eu te pot crede ca n-ai incercat niciodata, dar asta, dupa cum vezi, te duce intr-un grup de cateva procente din intreaga populatie. E ca si cum ai spune ca este normal sa ai peste 220 cm inailtime, fiindca tu ai si nu ai gigantism (e un exemplu), ignorand ca peste 90% din populatie are mai putin.
Stai calma, si informeaza-te. E usor sa crezi ca experienta ta de viata este universal valabila si singurul exemplu demn de luat in consideratie, ca oricine nu urmeaza exemplul tau este un nenorocit si nu merita nimic. Dar viata, realitatea si bunul-simt ne invata ca nici unul dintre noi nu este in centrul universului. Si ca normalul nostru nu este norma sfanta.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Anonima, tocmai mi-ai demonstrat spusele: ca nu ai o atitudine normala referitoare la viata sexuala, ca ai o problema in acest domeniu (scarba si oripilare la un comportament sexual intalnit la peste 90% din populatie).

| elena a răspuns:

Nu SUNT daunatoare sanatatii, decat daca nu bei 2 litri de apa pe zi, iar cu "impotentia" este alta discutie...next.

Apache
| Apache a răspuns:

...omule nu e daunatoare, intr-un fel face bine fiindca iti regleaza tensiunea arteriala! dar nu fa abuz!

| alexeanca a răspuns:

@Brigaela iar nu sunt de acord cu tine si am cerut si parerea parintilor mei in aceasta privinta,care din nou mi-au spus ca esti pe langa subiect.
Masturbarea nu e necesara pentru a fi sanatos mintal, mai necesar ar fi sa indrumi copii care se uita in gura ta, spre un sport care e de un ajutor real pentru sanatatea mentala a unui individ, nu spre masturbare.
Sincer "marturisirea"pacatului tau imi amintese de o vorba"Iarta-mi doamne pacatele ca maine fac altele"! Tu trebuie insa sa faci penitenta de doua ori:o data pentru ca insasi tu practici masturbarea si a doua oara pentru ca prin spusele tale influentezi viata unor copii.

| andrey910 a răspuns:

@Adutza astea sunt mituri... ce legatura are masturbarea cu memoria? :?

| Andreea_3862 a răspuns:

Te desensibilizeaza emotional in primul rand.

| WeedMan a răspuns:

Normal ca este legata cu impotentalaughing. Daca te masturbezi in fiecare zi o sa ramai impotent pana la 20 de anihappy. Incearca sa te lasi de aceasta practica

| Primo a răspuns:

Da este daunatoare daca te masturbezi de mai multe ori pe zi dar o data la 3-4 zile e destul de bine eliberezi o parte din tensiune. Deci e bine si nu patesti nimic dar sa nu faci de mai multe ori pe zihappy

| GaBy*YOUr*DrEaM a răspuns:

Nu duce la impotenta nici nu dauneaza scade doar efectu la pat, adica te tine mai putinwinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Masturbarea este anormală si dăunătoare sănatatii omului - atat in cazul bărbatilor, cat si a femeilor. Exista cazuri reale de oameni care au practicat aceasta forma de auto-satisfacere sexuală si care au avut de suferit din pricina unor boli si afectiuni provocate de ea. Lucrul acesta este cea mai mare dovadă ca masturbarea nu numai ca nu este normală, ci ca are si repercursiuni grave asupra sănatatii omului, cu cat ea este practicată mai des si pe o perioada mai lungă de timp. Care sunt efectele masturbarii?

Lichidul seminal (sperma) este formata din diferite minerale si vitamine. Spre exemplu, ea contine proteine, calciu, lecitină, magneziu, fosfor, testosteron, potasiu, vitamina B12, zinc, enzime, si multe alte elemente. Aceste lucruri sunt vitale pentru organismul uman si pentru dezvoltarea lui normală, in special in decursul formării lui: in adolescenta si in anii urmatori acesteia. Masturbarea excesiva, si nu numai, face ca aceste elemente sa fie eliminate din corp fară masură, predispunand individul la o serie intreaga de disfunctii si afectiuni.

Masturbarea duce la probleme ale memoriei, ale puterii de concentrare si ale 'ascutimii' mintii. Celulele nervoase ale creierului (neuronii) se distrug progresiv si iremediabil datorită risipei excesive de energie. Acesta este un factor deosebit de periculos fiindca nu există nici o cale de refacere a acestor neuroni. Scăderea capacitatii de concentrare se poate observa in decursul timpului.

S-a mai observat la cei care practică masturbarea ca ei sufera de ejaculare precoce, intr-o forma mai mult sau mai putin gravă. Acest lucru se intampla deoarece auto-controlul asupra impulsulilor sexuale se denaturează prin practica masturbării. De fapt, in decursul timpului, acest auto-control se va modela si adapta mai mult la această practică decat la actul sexual normal.

Masturbarea nu face decat să "imbătranească" omul mai rapid decat in mod normal. Acesta, la 40 de ani, se va confrunta cu bolile si afectiunile care se intalnesc in general la pacientii mult mai in varstă. Lucrul acesta se intamplă din cauza risipei excesiv de mare de energie care nu face decat sa slăbească foarte mult organismul, predispunandu-l la diverse afectiuni si boli, in functie de fiecare individ in parte. Sistemul imunitar al organismului este de asemenea slăbit pe măsură ce omul continuă sa se masturbeze mai mult, el fiind mult mai putin ferit de virusi si infectii in comparatie cu un om cu un sistem imunitar puternic.

Pe plan psihic, masturbarea duce la o izolare progresivă fată de societate si de mediul inconjurător. Persoana care se masturbează ajunge incet-incet sa-si gasească placerea numai in această practică, dezvoltand o inhibitie fată de persoanele si evenimentele din jurul său. In cazuri mai avansate se poate ajunge la depresii nervoase greu de vindecat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@Brigaela masturbarea nu e deloc necesara si absolut deloc normala in adolescenta.
Masturbarea este o forma de perversiune.Masturbandu-te ii va fi tot mai greu partenerului sa te satisfaca pentru ca el nu va sti "unde"sa te atinga si "cum"sa te atinga.
Brigaela ce spune credinta ta in Dumnezeu despre masturbare? Acum o luna erai mare credincioasa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@Brigaela lasa-te de dat sfaturi.Am 39 de ani si nu m-am masturbat niciodata.Mi-am inceput viata sexuala la 23 de ani, am avut un singur partener pana acum(sotul meu)si nu dau semne de schizofrenie si toate tampeniile de care vorbesti tu.E absurd sa le bagi unor copii naivi in cap faptul ca masturbarea e sanatoasa.Am copil care intra pe acest site si mi-e groaza de ce poate invata.Imi dai fiori, sincer. Putin imi pasa daca tu te masturbezi dar e imoral sa spui asta unor copii.Intreaba-ti bunica daca s-a masturbat, ca are o varsta sa vezi ce iti raspunde! Esti absurda.
Dimitrie 10 nu o sa devii impotent doar ca iti va placea mai mult mana decat partenera.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@Brigaela de cand ce e scris pe wikipedia e si adevarat? Nu mai otravi sufletul copiilor cu lucruri neadevarate.E doar punctul de vedere al unor oameni sa zicem "de stiinta"desi nu toti cei care scriu acolo au acest statut. Spuneai ca si bunica ta a incercat,macar o data, asta inseamna curiozitate, nu "necesar si normal".
Prin ce spui tu, dai unda verde la un obicei prost si deloc sanatos.Tu te uiti in ochii copilului tau si ii spui"masturbeaza-te mama ca e sanatos si normal"? Numai moralitate nu e asta! Mi se face efectiv scarba si sunt oripilata de genul asta de persoane. Faceti ce vreti cu viata voastra dar nu ne influentati copii!

| Dmitrie10 explică:

Mersi mult.Dar nu stiu cine are dreptate Brigaela sau Adutsa.

| Dmitrie10 explică:

Ma-ti incurt de-am.Ii bine sau ii rau? Aduce la slabiciuni la imponta? sau nu.cine imi spune.

Întrebări similare