| Andreea7000 a întrebat:

Marti am fost operata de apendicita, iar ieri am fost externata pentru ca am avut scaun.
Ideea e ca ma doare stomacul si burta destul de tare la orice aliment pe care il mananc, pana si daca se afla in regimul pe care il tin. Imi bolborosește stomacul.
Când eram internata imi făcea asa dupa ce imi punea perfuzie de paracetamol ca si calmant (care nu isi făcea nici un efect) si cand imi dadea antibioticul.
Eu o sa merg miercurea care vine înapoi la doctor sa imi scoată firele si o sa ii spun doctorei, dar pana atunci mai e.
Ce credeti ca e? Si cum pot face sa nu mai fie asa?
FUNDA

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| farfuriaverdex a răspuns:

Evitati alimentele care provoaca aciditate, banuiesc ca nu toate cele din lista data de doctor va dau acea stare de bolboroseala.
Uitati si un link cu informatii despre regimul post operator
http://www.csid.ro/......-12933492/

| Andreea7000 explică (pentru farfuriaverdex):

Pana si alimentele date de doctor imi fac rau la stomac.

| farfuriaverdex a răspuns (pentru Andreea7000):

Chiar si cele mentionate in articolul de mai sus? Din ziua a 2-a postoperator se adaugă un regim lacto-făinos:

iaurt
griş în lapte
biscuiţi
piure de cartofi
miere
compot de mere
supă;
Din ziua a 3-a se adaugă un regim hipercaloric, hiperproteic, vitaminizant şi bogat în microelemente, mai ales în formele complicate de apendicită acută (este copiat din link)

| Andreea7000 explică (pentru farfuriaverdex):

Da. Pana si la iaurt, piure, biscuiti si miere. Intr-adevar ma doare mai putin, dar tot ma doare.
Dar iaurt cu fructe (gen capsuni) sau danone de băut am voie?

| farfuriaverdex a răspuns (pentru Andreea7000):

Nu sunt medic, incerc sa te ajut cu informatii publicate de medici,, poate cel mai bine ar fi sa suni medicul care s-a ocupat de operatie.

| musicislife3 a răspuns:

Intreaba un farmacist, poate iti dau ei ceva medicamente sau te pot ajuta ei cu ceva.