Nu le poti aplica zilnic decat in prima saptamana de tratament, apoi aplici 1-2 la saptamana. In cazul tenului gras, pudra de argila se amesteca cu suc de lamaie si rezulta o masca astringenta care inchide porii. Dar... o conditie esentiala inainte sa iti pui orice fel de masca, este sa faci o baie de aburi cu Musetel 15 min. pentru a deschide porii si a-i curata. Inainte de baia de aburi, cureti fata cu un demachiant usor, specific varstei tale.
De putut le poti face, dar ai grija ca o sa usuce cam tare, si nu numai cosurile, ca nu ai cum sa pui pe fiecare cos in parte o sa-ti usuce si pielea sanatoasa, eu am patit-o. Recomandabil este sa le aplici o data la 2-3 zile, nu in fiecazre zi Pentru cosuri e buna argila simpla, pentru hidratare cu iaurt, sucuri naturale, dar pentru ten gras si mixt e buna argila simpla cu apa plata Pusyyy
De obicei se combina cu apa. pentru mastile impotriva cosurilor sau acneei. Si este o cura cu mastile [ pentru cosuri ] care tine o saptamana. In fiecare seara iti aplici masca, iar pe zi daca vrei iti mai poti pune exact pe cos argila [ evident, combinata]. Asta de 3`4 ori.
Dupa ce termini saptamana, dupa iti mai poti pune cam de vreo 2 ori pe saptamana.
Are efecte. Sau cel putin, a avut in cazul meu.
Da, mastile cu argila sunt cele mai eficiente poti combina argila cu lapte, cu caise( foarte eficient impotriva cosurilor)...deasemenea poti incerca o masca de rosii( perfecta pentru tenul gras) sau poti folosii argila amestecata cu apa!
de asemenea daca ai cosuri iti recomand sa folsesti in fiecare dimineata si seara o lotiune astringenta! Bafta!
Mario1996 întreabă: