| MihaltanLorena1234 a întrebat:

Matusa mea ii oprata la burta si a cusut-o doctorul cu o aţă albastra inchis. Aţa de culoare albastru inchis se topeste? Si daca se topeste dupa cat timp?
Dau fundita

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| iulian1302 a răspuns:

Buna. In general, dupa efectuarea operatiei, medicul specifica pacientului daca sutura i-a facut-o cu fire topitoare(care se absorb) sau cu fire normale. Descrierea pe care ai facut-o tu firelor este descrierea firelor obisnuite care nu se absorb. Apropo in majoritatea cazurilor suturile se fac cu ata normala nu se prea practica efectuarea suturii cu ata absorbabila. Deci cel mai probabil este vorba despre ata obisnuita care se indeparteaza dupa un anumit timp( dupa cateva zile de la operatie, depinde de tipul operatiei facute si de cat de mare a fost incizia).

2 răspunsuri:
| PeFuga a răspuns:

Medicul trebuie sa ii fi spus acest lucru matusii tale. Daca erau fire care se resorb o anunta, iar daca nu, cu siguranta i-a spus sa revina la un control si dacă e totul în regula ii scoate firele respective.

| Ra_Ki_1982 a răspuns:

Din cate stiu eu, atele din interior se topesc, iar cele din exterior se scot, dar e foarte simplu, in 5 minute e gata! O zi frumoasa!