| NikkyCires a întrebat:

Mda... Am sani extrem de mici, prea mici. De un an intreg imi curge ceva din "pasarica". e de culoare alba. Ma patez pe lenjerie de la asta. nu stiu ce e.Plus ca am parul pubian de 4-5 cm, e cat bretonul meu... Nu stiu ce sa fac,ma dispera toate astea! Va rog, ajutati-ma, am nevoie extrema. Efectiv toate fetele de la mine au cupa. C iar eu nici nu port sutien. Imi sar in ochi de fiecare data cand iiv ad, si imi vine sa le pocnesc... :/ Nu am avut nici menarha, toate vorbesc in grup ca le-a venit cand vroiau sa mearga la supermarket, cand manca in restaurant etc...
Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti cum pot sa scap deditamai parul pubian, de lichidul cleios care. Curge si cum fa sa imi creasca sa ii, sibdaca se poate grabi menstruatia. Am 13 ani!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Mellyssa a răspuns:

Bună) Să ştii că încă eşti micuță încă pentru sîni mari şi menstruație. Corpul diferitor oameni se dezvoltă diferit. Unele fete încep să se dezvolte devreme, iar altele mai tîrziu, şi e foarte normal. Spre exemplu mie mi s-a început menstruația la 15, dar ştiu fete care li sa început la 17, şi totul normal. (Dar crede-mă că e mai uşor fără big grin ) Cît despre sîni, la fel, cu timpul vor creşte, dar chiar dacă nu foarte mult, nu e grav, sînii medii sunt mai drăguți (şi mai uşori şi mai comozi) şi plus la asta, există sutien care îi măreşte puțin. Părul pubian se îndepărtează regulat, de acord că e un proces enervant, dar există o sumedenie de metode. Cît ține de acel lichid, e natural, nu ai ce să faci. Imortant să te speli regulat şi să schimbi chiloțeii regulat, şi totul va fi ok. Îți urez succes, şi nu te grăbi să te maturizezi, să fii copil e mai uşor, toate la timpul lor. Pupici

2 răspunsuri:
| mississippi a răspuns:

Buna! Sa o luam cu inceputul! Parul pubian poti sa tii-l indepartezi foarte simplu cu crema depilatoare (speciala*), big, foarfeca, etc! Acel lichid de care spui, draga mea marcheaza ca nu mai este mult timp si o sa-ti vina menstruatia, deci in privinta asta n-ai de ce sa te ingrijorezi! In ceea ce priveste sanii tai, sincera sa fiu...ai destul timp! Cum o sa-ti vina menstruatia o sa te dezvolti mult mai repede! Gandeste-te daca colegelor tale le-a venit menstruatia si dupa cum spui tu sunt implinite, o sa vina si la tine acea perioada! In caz contrar daca n-o sa ai asa un piept, poti sa-ti cumperi un sutien cu burete/bustiera, etc! Sunt multe metode! Sper ca te-am lamurit + nu mai fi asa disperata, tine minte : ''Toate la timpu' lor!" La revedere!:*

| mihai69 a răspuns:

La vârsta ta, tot ce povestești aici e perfect normal.
Pentru a scăpa de secreția vaginală e bine să te speli cât poți de des, iar în timpul zilei să porți mereu un protege-slip (gen „Allways").
Părul pubian e bine pentru început să-l tunzi, simplu cu foarfeca. Epilarea e mai eficientă, dar cam doare și o recomand abia după adolescență. Iar „bărbieritul" e tot de evitat, din cauza iritațiilor.
La fel, sânii urmează și ei să crească, ai doar puțină răbdare! imediat ce se stabilizează hormonii din corpul tău. În plus, nu e nicio scofală să ai sânii mari! Te alegi doar cu ciupituri de la băieți (sau tu asta vrei?) și cu dureri de spate, din cauza greutății lor.
Știi - e o vorbă: „ai grijă ce-ți dorești, că poate se-mplinește"!