Bună) Să ştii că încă eşti micuță încă pentru sîni mari şi menstruație. Corpul diferitor oameni se dezvoltă diferit. Unele fete încep să se dezvolte devreme, iar altele mai tîrziu, şi e foarte normal. Spre exemplu mie mi s-a început menstruația la 15, dar ştiu fete care li sa început la 17, şi totul normal. (Dar crede-mă că e mai uşor fără ) Cît despre sîni, la fel, cu timpul vor creşte, dar chiar dacă nu foarte mult, nu e grav, sînii medii sunt mai drăguți (şi mai uşori şi mai comozi) şi plus la asta, există sutien care îi măreşte puțin. Părul pubian se îndepărtează regulat, de acord că e un proces enervant, dar există o sumedenie de metode. Cît ține de acel lichid, e natural, nu ai ce să faci. Imortant să te speli regulat şi să schimbi chiloțeii regulat, şi totul va fi ok. Îți urez succes, şi nu te grăbi să te maturizezi, să fii copil e mai uşor, toate la timpul lor. Pupici
Buna! Sa o luam cu inceputul! Parul pubian poti sa tii-l indepartezi foarte simplu cu crema depilatoare (speciala*), big, foarfeca, etc! Acel lichid de care spui, draga mea marcheaza ca nu mai este mult timp si o sa-ti vina menstruatia, deci in privinta asta n-ai de ce sa te ingrijorezi! In ceea ce priveste sanii tai, sincera sa fiu...ai destul timp! Cum o sa-ti vina menstruatia o sa te dezvolti mult mai repede! Gandeste-te daca colegelor tale le-a venit menstruatia si dupa cum spui tu sunt implinite, o sa vina si la tine acea perioada! In caz contrar daca n-o sa ai asa un piept, poti sa-ti cumperi un sutien cu burete/bustiera, etc! Sunt multe metode! Sper ca te-am lamurit + nu mai fi asa disperata, tine minte : ''Toate la timpu' lor!" La revedere!:*
La vârsta ta, tot ce povestești aici e perfect normal.
Pentru a scăpa de secreția vaginală e bine să te speli cât poți de des, iar în timpul zilei să porți mereu un protege-slip (gen „Allways").
Părul pubian e bine pentru început să-l tunzi, simplu cu foarfeca. Epilarea e mai eficientă, dar cam doare și o recomand abia după adolescență. Iar „bărbieritul" e tot de evitat, din cauza iritațiilor.
La fel, sânii urmează și ei să crească, ai doar puțină răbdare! imediat ce se stabilizează hormonii din corpul tău. În plus, nu e nicio scofală să ai sânii mari! Te alegi doar cu ciupituri de la băieți (sau tu asta vrei?) și cu dureri de spate, din cauza greutății lor.
Știi - e o vorbă: „ai grijă ce-ți dorești, că poate se-mplinește"!