| IceTeaaI a întrebat:

Mda. urasc faptul ca am doar 13 ani si pot spune ca sunt in depresie de 2 ani. Nu este absolut deloc normal, stiu. Nu vreau sa dezvolt aici, insa aveti ceva sfaturi, in afara de "mergi la psiholog" "nu se numeste depresie la varsta aia"? Macar niste activitati care sa ma linisteasca atunci cand am nervi? Multumesc mult.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| Musique a răspuns:

Acceptă că oamenii gândesc diferit și fii mai optimist în privința lor (chiar dacă e cam degeaba)
Crede-mă, oamenii se schimbă. De aceea, începe și tu să privești viața într-un mod mai optimist, râzi, fă glume, fii realist și matur când trebuie, relaxează-te citind și iubești natura.
Pe mine m-a ajutat mult gândirea asta ca să scap de episoadele mele de depresie, iar acum, timpurile alea s-au transformat doar în slăbiciuni, însă nu le regret, m-au maturizat.
Repet, acceptă că oamenii sunt diferiți, oamenii se schimbă.
Baftă!

| peperonies a răspuns:

Ba tu n-ai par la penis si vorbesti pe aici de depresii?

| IceTeaaI explică (pentru peperonies):

Sunt fata...

| peperonies a răspuns (pentru IceTeaaI):

A scuze, tu n-ai par la pasarica si vorbesti aici de depresii.

cum merge clasa a 6-a?

| IceTeaaI explică (pentru peperonies):

Tu ai citit macar intrebarea? Raspunde la ea sau deloc. Merci

| peperonies a răspuns (pentru IceTeaaI):

Mda. urasc faptul ca am doar 13 ani si pot spune ca sunt in depresie de 2 ani. Nu este absolut deloc normal, stiu. Nu vreau sa dezvolt aici.

pai daca nu vrei sa dezvolti cum vrei sa te cred eu pe cuvant ca esti depresiva? deci tu ai voie sa fii foarte vaga dar eu nu?

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna,

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Chiar daca nu vrei, 'mergi la psiholog' e totusi cel mai bun sfat. Asta nu inseamna ca daca o sa mergi e ca si rezolvat, pentru ca depinde si de tine.
Eu nu iti zic din povesti, iti zic din proprie experienta, chiar daca nu a fost vorba chiar de depresie la mine, dar nici departe de asta.

| nlko a răspuns:

Pai...indicat ar fi sa 'mergi la psiholog '(scuze ca am repetat).
Dar viata e frumoasa si chiar daca sunt zile rele si ai senzatia ca intotdeauna va fi asa nu este adevărat. Mereu vor fi lucruri bune si rele, dar nu trebuie sa ne lăsăm doborati de cele rele.
Trebuie sa gândești mereu pozitiv. Acum, eu nu stiu ce ai patit, dar tot ce se intampla se intampla cu un motiv si mai e o vorba... Tot ce se face se face spre bine. happy

| IceTeaaI explică:

Stiu ca trebuie sa merg la psiholog, si asta si vreau sa fac, insa nu ma simt in largul meu sa vorbesc cu ai mei despre lucruri de genul asta, prin urmare nu am cu cine sa merg. Stiu ca viaata e frumoasa, si ca o sa scap de depresie la un moment dat. insa pana atunci vreau sa fac ceva, pentru ca sunt intr-o stare oribila...