Nu iti recomand acest medicament, efectele lui adverse sunt mult mai mari decat beneficiile pe care le aduce pielii.
Buna, Eduard, probabil ca raspunsul meu nu mai este valabil acum, dupa 2 ani, dar eu sunt unul dintre pacientii care au folosit roaccutane. MARE GRESEALA!
Uite cum sta treaba, prima data cand iei pastilele, se simte o usoara ameliorare. Cand termini tratamentul, nu mai ai aproape deloc si esti in culmea fericirii.
Dupa cateva luni bune... ce sa vezi? Apar din nou... si mai multe. Roaccutane-ul este bun doar pe perioada in care il iei.
In legatura cu efectele adverse, sunt numeroase. Eu am avut doar buzele excesiv de uscate si o depresie minora, dar am avut in jurul meu prieteni si familie si am depasit starea.
Poate nu ai auzit, dar fiul lui Florin Calinescu - probabil ai auzit de el - s-a sinucis in urma unui tratament cu Roaccutane din cauza depresiei provocate de medicament.
Acum, este la latitudinea ta daca sa iei sau nu Roaccutane.
Tot ce pot eu sa iti recomand este un regim alimentar sanatos (fara cafea, ciocolata, zahar sau prajeli/grasime) si, poate suna banal, sapunul de sulf. Da, da. Ai auzit bine. Un simplu sapun a facut minuni in cazul meu. Poti sa il incerci daca vrei. Rau nu are ce sa iti faca.
Sper ca te-am ajutat si sa auzim de bine!
DonMecanico întreabă: