| nustiu_2803 a întrebat:

Medicii mi-au pus diagnozul "artrita juvenila" si mi-au spus ca e pe viata. Da poate se vindeca? nu stiu.Ma puteti ajuta cu ceva?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Stefan
| Stefan a răspuns:

Sufar de aceasta bola de ani de zile, nu sunt medicamente care sa vindece aceasta boala. Poti numai sa o ameliorezi, eu merg in fiecare an in statiune la Baile Felix si o perioada de timp durerile mai scad in intensitate, acasa merg cand am crize la o poriclinica privata unde fac electroterapie si folosesc un gel antireumatic ''puterea ursului'' cu efect de incalzire. Nu imi ramane decat sa va urez multa sanatate!

3 răspunsuri:
Elianna
| Elianna a răspuns:

La copii pronosticul este mai bun ca la adulti. Uite ce am gasit pe www.sfatulmedicului.ro: "Spre deosebire de adultii cu artrita reumatoida, majoritatea copiilor cu ARJ nu au o boala pe termen lung sau handicap si vor avea o viata de adult sanatoasa. Pentru a reflecta acest prognostic bun de obicei, un numar din ce in ce mai mare de experti internationali nu mai folosesc termenul "reumatoid" pentru a descrie aceasta boala. ARJ se refera acum la artrita juvenila idiopatica (ARI), idiopatic insemnand de cauza necunoscuta. "

| Sin a răspuns:

Asta e de la reumatism.Nu se vindeca, poti doar s-o ameliorez.