| alexxxa93 a întrebat:

Medicul mi-a recomandat novynette, i-as eu le-am cumparat de la farmacie fara ca sa mai cer informatii.nu am mai luat anticonceptionale pana acum si as vrea sa-mi explice cineva cum sa le iau corect pentru ca luna nu are 28 de zile si in felul asta se decaleaza.eu am avut menstruatia pe 26mai, sa zicem ca imi vine pe 26 iunie.ce fac?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Ia prospectul si citeste-l cu maxima atentie de minim 20 de ori, cautand fiecare cuvant neinteles in dictionar. Noteaza tot ce nu intelegi si intoarce-te la gincolog si discuta toate neintelegerile. Luna menstruala are intotdeauna obligatoriu 28 de E normal ca in prima luna menstra sa se deregleze, este absolut logic, data fiind interventia hormonala. Ulterior, insa, daca iei corect pastilele, menstrele vor veni regulat la fiecare 28 de zile.

| Azµre a răspuns (pentru Brigaela):

Eu nu înțeleg copii aceștia care mint de îngheață apele, dacă s-ar fi dus la medic cum pretinde i-ar fi explicat respectivul cum și ce trebuie să facă.
Tipic adolescenților din ziua de azi nu le pasă de sănătatea lor. Iar dacă chiar a fost și i-a prescris fie medicul a fost prea prost să îi explice fie ea nici nu a schițat nimic...

| Brigaela a răspuns (pentru Azµre):

Este posibil ca medicul sa nu o fi informat. Fie fiindca nu a avut timp, fie fiindca este un medic dezinteresat, fie fiindca s-a lovit de dezinteresul ei. Se intampla, nu toti medicii sunt buni

| Azµre a răspuns (pentru Brigaela):

Și asta e adevărat dar când te duci la un medic și îți prescrie medicamente e normal să îl întrebi cum le iei și ce faci... de aici rezultă dezinteresul ei față de propriul organism.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Dacă ai fi mers la medic şi ţi-ar fi prescris AC, ar fi TREBUIT să-ţi EXPLICE cum se administrează!
Iar tu ar fi trebuit să ÎNTREBI medicul, aşa cum ne întrebi pe noi, în cazul în care nu-ţi explica...

AC trebuie să le ÎNCEPI în PRIMA zi de menstruaţie - vezi detalii în Prospectul de la linkul :
http://www.anm.ro/_/_PRO/PRO_5956_12.12.05.pdf?anmPage=897&ID=17942

"3. Cum trebuie să utilizaţi Novinette?
Începând cu prima zi a menstruaţiei se administrează fără întrerupere, timp de 21 zile, câte un comprimat filmat Novinette pe zi, de preferat la aceeaşi oră. După administrarea ultimului comprimat filmat urmează o perioadă de 7 zile de pauză, în care apare o sângerare asemănătoare menstruaţiei. În a opta zi, după terminarea perioadei de 7 zile de pauză se începe un nou ciclu de administrare, chiar dacă sângerarea nu a încetat.
Administrarea Novinette pentru prima dată
Aşteptaţi până la debutul menstruaţiei, timp în care puteţi utiliza alte metode contraceptive (prezervativ sau diafragmă şi spermicid). Primul comprimat filmat Novinette trebuie administrat în prima zi a menstruaţiei.
Dacă menstruaţia a debutat deja, puteţi începe să luaţi contraceptivul oral din a doua până în a cincea zi a ciclului menstrual, indiferent dacă sângerarea a încetat sau nu. În acest caz trebuie luate măsuri contraceptive suplimentare în primele 7 zile ale primului ciclu de administrare a contraceptivului oral.
Dacă menstruaţia a debutat de mai mult de 5 zile, trebuie să aşteptaţi până în prima zi a următoarei menstruaţii, timp în care puteţi utiliza alte metode contraceptive. Trebuie să începeţi să luaţi contraceptivul oral în prima zi a următoarei menstruaţii." - SURSA = Prospectul de la linkul anterior

Vezi alte detalii în răspunsul pe care ţi l-am dat la cealaltă întrebare.

Toate cele bune.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Pai de ce nu ai cerut informatii?
Iei prospectul si-l citesti.
Ar trebui vorbit si cu medicul ginecolog.
Te pup!