| Palagandrei7 a întrebat:

Meditaţia este un fenomen mental biofizic care descrie o stare de atenţie asupra unui gând, asupra conştientului, subconştientului sau incoştientului. De obicei implică atenţia spre gândirea însăşi, dar fără a te lăsa dus de gânduri.
Dar stand intr o pozitie corespunzatoare, pentru o perioada lunga de timp, cand nu ma gandesc la nimic iar in capul meu este negru. Fara sonor, fara imagini, fara nimic.
O mai putem numi meditatie?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| ionoion a răspuns:

Eu vreau sa ajung acolo. Tot negru. Dar nu reusesc, tot imi vin imagini chiar daca stau in intuneric, in liniste si ma concentrez.

| Bacemi a răspuns:

O putem numi impacare cu noi insine. O astfel de intamplare e ca un reset. Daca inainte te framantai de multe ori dupa o astfel de situatie iti dai seama ca parca nu te mai gandesti asa mult. Parca traiesti clipa, nu o gandesti. Practic iti dai inca o sansa.

April
| April a răspuns:

Meditatia nu e un fenomen mental ci existential. Nu e gandire, nici macar negru nu e, e Nimic. Si atunci esti doar TU.

| freeman a răspuns:

Da aceea e adevarata meditatie cand ai reusit sa ti opresti gandirea poarta eticheta terminologica starea de non gandire sau a non gandirii perpetuand cu aceasta 49 de minute ajungi iluminarea dar nu lupta cu asta si nu i da atentie doar limiteazati o relaxeaza te simte pana se opresc.