| adrianbalenasmechera a întrebat:

Melatonina face rau daca ai anxietate sau tulburare obsesiva? eu stiam ca e doar supliment nu e nimic special, daca si asta te omoara atunci de xanax ce mai ziceti? zice ca la astia care au tulburari de dispozitie face rau, pai si lor ce le face? gata te omoara o amarata de melatonina?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| DjSannan a răspuns:

Melatonina este o hormona naturala produsa de glanda pineala a creierului care joaca un rol important in reglarea ciclului somn-veghe. Ea poate fi utilizata ca supliment pentru a ajuta la tratarea problemei cu somnul, dar nu este recomandat sa o folositi daca aveti anxietate sau tulburari obsesive deoarece poate agrava simptomele.

In general, melatonina nu este considerata periculoasa atunci cand este luata conform indicatiilor, dar poate avea unele efecte secundare, inclusiv ameteala, greata si dureri de cap. Daca aveti anxietate sau tulburari obsesive, este important sa discutati cu un medic inainte de a lua orice suplimente sau medicamente. Acest lucru este valabil si pentru Xanax sau orice alte medicamente pentru tratarea anxietatii sau tulburarilor obsesive. Medicul va poate ajuta sa alegeti tratamentul care este cel mai potrivit pentru dumneavoastra in functie de conditiile dumneavoastra specifice

| adrianbalenasmechera explică (pentru DjSannan):

Pai am zis ca am anxietate si nu a zis nimic ca iau melatonina.

| DjSannan a răspuns (pentru adrianbalenasmechera):

Melatonina poate fi utilizata pentru a trata tulburarile de somn, inclusiv insomnia, care poate aparea in anxietate. Cu toate acestea, melatonina nu este un tratament primar pentru anxietate. Daca aveti anxietate, este important sa discutati cu medicul dumneavoastra despre simptomele dumneavoastra si despre tratamentele disponibile. Exista mai multe tipuri de tratamente eficiente pentru anxietate, inclusiv terapia cognitiv-comportamentala (TCC), medicatia anxiolitica si tehnicile de relaxare. Medicul dumneavoastra poate recomanda cel mai potrivit tratament pentru dumneavoastra, in functie de severitatea anxietatii dumneavoastra si de alte factori individuali