| Andreea1095 a întrebat:

Menstruatia mea s-a oprit in ianuarie 2014 din cauza unei scaderi bruste de greutate.De atunci imi mai vine doar cand iau anticonceptionale.Ginecologul mi-a tot prescris anticonceptionale, le-am luat, mi-a venit dar dupa ce intrerupeam iar nu mai imi venea. Credeti ca mai exista vreo rezolvare pentru problema asta? Mi-e frica sa ii spun prietenului meu ca nu voi putea face copii desi imi doresc enorm sad

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Cel mai probabil exista o rezolvare, dar trebuie sa iei masuri urgent. Vino la Bucuresti, la Institutul de Endocrinologie Parhon. Acolo vei fi consultata si vei face investigatii si tratament pana menstruatiile vor reaparea. Am avut o colega in liceu cu aceeasi problema ca tine. A facut cam 2 ani tratament (din care vreo 8 luni, nu consecutiv, cu pauze, a stat internata la Parhon) si pana la urma menstruatiile au reaparut. Nu a reusit insa sa aiba vreodata copii, dar medicina a mai evoluta de atunci, sigur se va gasi o solutie pentru tine, daca ai vointa si urmezi tratamentul prescris de medici, fara sa disperi, stiind ca va fi o chestie de lunga durata.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Din PĂCATE, în cazul tău, este vorba de ANOREXIE nervoasă - NO offense; ţi-am EXPLICAT şi anterior :
http://www.tpu.ro/......ma-undeva/

Până nu rezolvi problema cu greutatea, NU vei rezolva nici problema cu amenoreea secundară :( :( :(
Din întrebările tale anterioare, observ că "problema cu anorexia nervoasă" o ai cel puţin de aproape 3 ani :(
http://www.tpu.ro/......tiv-30-de/

Încă NU ai ajuns la greutatea normală :(
Trebuie să ajungi la 56-58 de kg :
http://www.dietetik.ro/......calculator

Iar pentru asta NU sunt suficiente 1000-1100 calorii/zi :(
Acum, pentru a te MENŢINE la aceeaşi greutate, ar TREBUI să consumi 1784 calorii/zi!
Iar ca să te îngraşi şi să ajungi la greutatea ideală în timp de 12 săptămâni, ar TREBUI să consumi 1943 calorii/zi!

Dacă treci la "pasul 2" de la linkul indicat, poţi face un calcul cu necesarul de calorii/zi - vei obţine următoarele :
"Rezultat :
In momentul de fata consumi 1784 calorii (necesarul zilnic la greutatea actuala).
Necesarul de calorii care trebuie consumat pentru a ajunge la greutatea dorita este: 1943"

Toate cele bune!

| bursuc001 a răspuns (pentru bursuc001):

După ce vei ajunge la 56-58 de kg, în maxim 2-3 luni ( dacă te MENŢI la acea greutate ), vei SCĂPA de problema cu amenoreea secundară şi vei avea menstruaţie regulată/lunar!
Şi abia după aceea te poţi gândi la un copil, cu CONDIŢIA ca să te MENŢII la greutate normală!
Altfel poţi face tratamente non-stop, timp de 5-10 ani şi tot NU rezolvi nimic sad

Multă sănătate!

Răspuns utilizator avertizat
| PandyMe a răspuns:

Buna! happy Eu zic sa vizitezi mai multi medici ginecologi. Poate ei au pareri diferite. Daca nu vei mai putea avea copii prietenul tau va trebui sa inteleaga. Stai linistita! Daca te iubeste va intelege. Multa sanatate! happy