Stefan
| Stefan a întrebat:

Mentionez ca am o igena zilnica a danturii, totusi am piatra pe dinti. Ce metode medicale se pot folosi pentu a scapa de tarturul dentar?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
tundenana
| tundenana a răspuns:

Nu cu igiena e problema... nu ai nici o vina ca organismul tau produce piatra ...asa te-a facut mama natura, ai saliva cu continut mare de saruri minerale si de aceea faci tartru... din pacate numai cu mersul la stomatolog din 6 in 6 luni la detartraj scapi de piatra de pe dinti, daca esti fumatoare... si fumatul ajuta la depunerea tartrului, cafeaua multa, vinul rosu si alte alimente... detartrajul de obicei nu doare (sunt cazuri la cei cu paradontoza... cand poate durea un pic) este o operatie usoara... se face cu un aparat cu ultrasunete... dureaza intre 15 min si jumate de ora... dupa detartraj ti se va face un periaj profesional cu o pasta speciala care va curata dintii si coloratiile de pe dinti (cat se poate, normal)... costa intre 80 lei si 160 lei... este o operatiune care este necesara pentru a mentine o igiena corespunzatoare bucala... tartrul este un focar de infectie, poate ascunde carii sau sa dezvolte carii, poate provoca gingivite... poate duce la probleme parodontale deci e mai bine curat de 2- 3 ori pe an in functie de cat tartru faci... multa sanatate

6 răspunsuri:
luciana
| luciana a răspuns:

Te rog scuza stangacia cu care am reusit azi sa bat... am vrut sa iti urez REUSITE, dar a iesit altceva... Lucien.

| SweetCandy a răspuns:

Detartrajul... e nedureros si foarte benefichappy

| Alex_9605 a răspuns:

Incearca sa te speli pe dinti cu bicarbonat.

| margaritar a răspuns:

Detartraj...si nu e scump happy eu merg odata la 6 luni si platesc 80 de leiwinking

| WhiteWings a răspuns:

Nu stiu exact dar mi se pare ca un periaj la ambele arcade te`ar ajuta. cel mai bine ar fi sa te duci la un stomatolog si sigur te va sfatui ce e de facut

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mergi la dentist, in 10 minute iti face detartraj. Nu doare.